Menu
Sale

Minims Chlooramfenicol

Categorie:

*  75,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Minims Chlooramfenicol?

Minims Chlooramfenicol is een antibioticum dat gebruikt wordt in de vorm van oogdruppels. Het geneesmiddel wordt gebruikt om bacteriën te doden die ooginfecties veroorzaken, zodat de ooginfecties verdwijnen en de klachten van een oogontsteking snel afnemen.

Wanneer gebruikt u Minims Chlooramfenicol?

Minims Chlooramfenicol wordt gebruikt bij oogklachten die veroorzaakt worden door een bacteriële infectie. Artsen schrijven het geneesmiddel onder andere voor bij een bindvliesontsteking, een hoornvliesontsteking of een ontsteking van de oogleden. Minims Chlooramfenicol zorgt ervoor dat de bacteriën in de ogen gedood worden, zodat de klachten van een oogontsteking binnen enkele dagen verdwijnen en het oog weer gezond wordt.

Wanneer gebruikt u geen Minims Chlooramfenicol?

Minims Chlooramfenicol mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen in het geneesmiddel, een stoornis in de bloedvorming hebben of een stoornis in de leverfunctie hebben.

Hoe dient u Minims Chlooramfenicol te gebruiken?

Minims Chlooramfenicol wordt geleverd in meerdere miniverpakkingen, die voor eenmalig gebruik geschikt zijn. Voor het gebruik wast de gebruiker zijn of haar handen, om vervolgens de dop van de ampul te verwijderen. Nu buigt de gebruiker het hoofd achterover en trekt hij of zij het ooglid iets naar beneden. In het gootje dat nu gevormd wordt, laat de gebruiker een druppel Minims Chlooramfenicol achter. Nu wordt het oog gesloten en drukt de gebruiker met de wijsvinger in het traanbuisje in de hoek van het oog, gedurende twee minuten lang. Op deze manier wordt voorkomen dat Minims Chlooramfenicol door het traanbuisje uit het oog vloeit.

Na het gebruik van Minims Chlooramfenicol kunnen er resten van het geneesmiddel op de vingers zitten. Door de handen te wassen, worden deze resten verwijderd. Omdat een miniverpakking van Minims Chlooramfenicol slechts een keer gebruikt wordt, dient u de verpakking na het gebruik direct weg te gooien.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Minims Chlooramfenicol is elke twee tot drie uur 1 tot 2 druppels in het aangedane oog. De oogdruppels moeten gebruikt worden tot de klachten van de ooginfectie minimaal 48 uur lang volledig verdwenen zijn. Zijn de klachten na drie dagen nog niet verdwenen, dan neemt de gebruiker contact op met een arts.

Bijwerkingen

Eventuele bijwerkingen die u kunt ervaren door het gebruik van Minims Chlooramfenicol zijn klachten als irritatie in het behandelde oog en een bittere smaak in de mond. Alleen als de gebruiker last krijgt van hevige bijwerkingen of bijwerkingen die niet in de bijsluiter van Minims Chlooramfenicol staan, is het noodzakelijk om hier contact over op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Minims Chlooramfenicol”