Menu
Sale

Mirapexin

Artikelnummer: 8102e5abd0f8.

*  75,90

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Mirapexin?

Mirapexin is een geneesmiddel met de werkzame stof pramipexol. Dit is een dopamine-achtige stof die invloed heeft op de aansturing van spieren vanuit de hersenen. Het geneesmiddel wordt voorgeschreven om klachten van het Restless Legs Syndroom te verminderen. Ook kan het geneesmiddel voorgeschreven worden om de ziekte van Parkinson te behandelen.

Wanneer gebruikt u Mirapexin?

Mirapexin wordt gebruikt om de symptomen van het Restless Legs Syndroom te verminderen. Door de symptomen te verminderen, wordt stil zitten en slapen gemakkelijker voor de patiënten met dit syndroom. Ook kan Mirapexin voorgeschreven worden om de ziekte van Parkinson te behandelen, maar dan vaak wel in combinatie met een ander geneesmiddel.

Wanneer gebruikt u geen Mirapexin?

Mirapexin is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stof of een van de hulpstoffen in het geneesmiddel. Voor een complete lijst van de stoffen die in Mirapexin zitten, raadpleegt u de bijsluiter.

Hoe dient u Mirapexin te gebruiken?

Voor de behandeling van het Restless Legs Syndroom moet de gebruiker Mirapexin eenmaal daags innemen, ongeveer twee tot drie uur voor het slapengaan. Op deze manier werkt het geneesmiddel het beste in de nacht en worden slaapproblemen door het Restless Legs Syndroom zo veel mogelijk verminderd.

Doorgaans wordt het gebruik van Mirapexin langzaam opgebouwd. De gebruiker start met een bepaalde startdosering, die na enkele dagen opgebouwd wordt om het effect van het geneesmiddel te versterken. Om te stoppen met het innemen van Mirapexin, bouwt de gebruiker het gebruik van het geneesmiddel langzaam af.

Dosering

Mirapexin wordt geleverd in diverse sterktes. De arts bepaalt welke sterkte de gebruiker nodig heeft voor de beste effecten en schrijft deze sterkte voor. Van de voorgeschreven sterkte mag niet afgeweken worden, tenzij geadviseerd door een arts. De gebruikelijke dosering van Mirapexin in alle mogelijke sterktes is 1 tablet per dag, bij voorkeur in de avond innemen. Voor de behandeling van de ziekte van Parkinson geldt een alternatieve dosering.

Bijwerkingen

Tijdens het gebruiken van Mirapexin kan de gebruiker te maken krijgen met bepaalde bijwerkingen, waaronder slaperigheid of juist slapeloosheid, hoofdpijn, verstopping, abnormale dromen, ongecontroleerde spierbewegingen en misselijkheid (eventueel met overgeven tot gevolg). Heeft de gebruiker veel last van deze of andere klachten, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Mirapexin”