Menu
Sale

Mizollen

Artikelnummer: fcdcf7590f6f.
Categorie:

*  63,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Mizollen?

Mizollen is een antihistaminicum, een geneesmiddel dat gebruikt wordt bij allergische reacties van het lichaam. De werkzame stof mizolastine zorgt ervoor dat de aanmaak van de lichaamseigen stof histamine wordt geremd. Dit is een medicijn wat ook wel een antihistaminicum genoemd wordt. Het is een geneesmiddel of medicijn dat gebruikt wordt wanneer het lichaam een allergische reactie heeft. De werkzame stof in het medicijn is mizolastine wat gebruikt wordt om de aanmaak van de stof histamine af te remmen. De stof is onder andere verantwoordelijk voor rode ogen, niesbuien, jeuk en ook allergie bij het horen. De histamine moet dus gestopt worden om de symptomen van de allergie te bestrijden.

Wanneer gebruikt u Mizollen?

De arts zal dit geneesmiddel voorschrijven als iemand hooikoorts heeft, een allergische reactie of last heeft van huisstofmijt allergie. Vaak heeft de patiënt last van jeuk, een loopneus, een verstopte neus, jeukende ogen of ontstoken ogen, een kriebel in de keel of niesbuien of huiduitslag (netelroos).

Wanneer kunt u geen Mizollen gebruiken?

Het is onbekend welk effect het medicijn heeft op ongeboren kinderen en zuigelingen. Het is daarom verstandig om het gebruik van Mizollen met uw arts te overleggen.
Het medicijn kan uw reactievermogen aantasten. Het is daarom verstandig om niet actief deel te nemen aan het verkeer of om machines te besturen. Alcohol kan dit effect alleen maar versterken. Vermijdt dus alcohol.

Hoe dient u Mizollen te gebruiken?

Het medicijn is beschikbaar in tabletvorm. U moet de hele tablet doorslikken met wat vloeistof. Het kan zijn dat u wat slaperig wordt. Het is dan beter om de tablet net voor het slapen gaan in te nemen. U kunt het medicijn innemen als u een allergische reactie krijgt. Echt u kunt het ook dagelijks innemen om preventief de reacties tegen te gaan. Dit kan bijvoorbeeld wanneer er meer pollen in de lucht zijn bij hooikoorts. En dat is natuurlijk wel slim.

Dosering

De medicijnen zijn beschikbaar in een verpakking van 30 tabletten van 10 milligram. De arts kan natuurlijk hiervan afwijken, maar vaak wordt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar een tablet per dag gebruikt. De dokter kan hier dus echter van afwijken.

Eventuele bijwerkingen

Het is mogelijk dat er bijwerkingen optreden. Het hoeft natuurlijk niet. Mogelijke bijwerkingen zijn een slaperig gevoel, sufheid, een vermoeid gevoel. Deze klachten gaan vaak na een paar dagen weer over. Ook kunt u buikpijn krijgen, diarree, misselijkheid of soms verstopping. Vaak gaan ook deze klachten na een paar dagen over. Tevens is het mogelijk om hoofdpijn te krijgen. Lees ook de bijsluiter voor alle mogelijke bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Mizollen”