Menu
Sale

Modrasone

Artikelnummer: 25e9b79dbab8.
Categorieën: ,

* Oorspronkelijke prijs was: € 72,70.Huidige prijs is: € 62,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Modrasone?

Modrasone is een ontstekingsremmend geneesmiddel dat op de huid gebruikt wordt. De werkzame stof van het geneesmiddel is alclometason en dit is een vrij sterk werkend bijnierschorshormoon. Het geneesmiddel vermindert huidklachten als jeuk, schilfering en zwelling.

Wanneer gebruikt u Modrasone?

Modrasone wordt voorgeschreven bij huidklachten die het gevolg zijn van ontstekingsreacties van de huid, waaronder aandoeningen als eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen die voor een rode, schilferende en jeukende huid zorgen. Modrasone vernauwt de bloedvaten in de huid en hierdoor kunnen de ontstekingsreacties van de huid geremd worden. Door Modrasone te gebruiken, nemen de klachten door een ontstoken huid snel af.

Wanneer gebruikt u geen Modrasone?

Modrasone is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de bestanddelen van het geneesmiddel. Ook wordt de zalf niet voorgeschreven aan mensen die huidproblemen hebben door een virus, bacterie of schimmel, aangezien dit geneesmiddel hier niet tegen helpt. Omdat Modrasone een wisselwerking kan hebben met andere geneesmiddelen, dient u melding te maken van de geneesmiddelen die u gebruikt als u Modrasone wil gebruiken. De arts bepaalt vervolgens of het gebruik van deze hormoonzalf wel of niet verstandig is.

Hoe dient u Modrasone te gebruiken?

Modrasone wordt aangebracht op een normale tot vochtige huid, maar mag ook aangebracht worden op nattende eczeemplekken. Het geneesmiddel wordt in kleine hoeveelheid gebruikt, dun aangebracht en vervolgens goed in de huid gemasseerd. Het product mag niet in de ogen, neus of mond komen en om dit te voorkomen moeten de handen na het gebruik goed gewassen worden.

Na het smeren van Modrasone, mag de behandelde huid niet afgedekt worden. Door de huid af te dekken, is de kans op bijwerkingen namelijk groter. Alleen als een arts expliciet anders adviseert, mag de gebruiker de behandelde huid afdekken na het gebruik van Modrasone.

Dosering

De standaard dosering van Modrasone is twee tot drie keer per dag een dunne laag crème op de aangedane huid. Van deze dosering mag enkel afgeweken worden als dit expliciet aangeraden is door een arts. Omdat het om hormooncrème gaat, mag Modrasone nooit lang gebruikt worden. Een arts bepaalt hoe lang het geneesmiddel precies gebruikt mag worden.

Bijwerkingen

Het smeren van Modrasone kan voor bijwerkingen zorgen, waaronder huidirritatie op de behandelde plekken, het dunner worden van de huid en het ontstaan van rode plekken op de huid. De kans op bijwerkingen wordt groter als er te veel zalf gesmeerd wordt of als de behandelde huid afgedekt wordt met een verband. Krijgt u veel last van deze of andere bijwerkingen, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Modrasone”