Menu
Sale

Montelukast

Artikelnummer: 7cf2fb42b56f.
Categorie:

*  69,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Montelukast?

Montelukast is een astmamedicijn dat de werking van leukotriënen blokkeert. Leukotriënen zijn hormoonachtige stoffen in het lichaam die de klachten van een allergie veroorzaken. Het medicijn kan enkel gebruikt worden als het middel door een arts op recept voorgeschreven is, aangezien het middel receptplichtig is.

Wanneer gebruikt u Montelukast?

Montelukast wordt voorgeschreven bij astma. Astma is een luchtwegaandoening waarbij de luchtwegen overdreven allergisch reageren op bepaalde prikkels, zoals huisstofmijt, rook of koude lucht van de airco. Bij een astma-aanval verkrampen de spieren van de luchtwegen en hierdoor krijgt de patiënt last van benauwdheid, hoesten en een piepende ademhaling.

Het medicijn Montelukast vermindert de klachten van een astma-aanval en helpt bovendien nieuwe aanvallen te voorkomen. Het medicijn wordt ook gebruikt bij hooikoortsklachten, maar dan wel alleen bij mensen die bovendien te maken hebben met astma.

Wanneer kunt u geen Montelukast gebruiken?

Montelukast is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stof in het medicijn of voor de hulpstoffen die in het medicijn verwerkt zijn. Verder mag het medicijn door iedereen gebruikt worden, ook door kinderen.

Hoe dient u Montelukast te gebruiken?

Montelukast is verkrijgbaar in de vorm van een tablet, een granulaat of een kauwtablet. Het standaard tablet moet zonder te kauwen en met voldoende vloeistof ingenomen worden. Het granulaat kan ook zonder vloeistof ingenomen worden, bijvoorbeeld door de korrels door de yoghurt te mengen en de yoghurt op te eten. Bij het gebruik van de kauwtabletten is ook geen water nodig en wordt de tablet simpelweg klein gekauwd en doorgeslikt. Het beste moment om Montelukast in te nemen, is ’s avonds voor het slapengaan.

Dosering

Montelukast is verkrijgbaar in verschillende sterktes. Welke sterkte gebruikt dient te worden, wordt bepaald door de arts. Tenzij een arts anders voorschrijft, is de standaard dosering van Montelukast 1 maal daags 1 tablet van 10 mg in de avond voor mensen van 15 jaar en ouder. Kinderen die jonger zijn dan 15 jaar, krijgen een alternatieve dosering van het medicijn. Schrijft de arts een andere dosering voor, dan moet de gebruiker van het medicijn zich hier altijd aan houden.

Bijwerkingen

Het gebruik van Montelukast kan voor bijwerkingen zorgen, waaronder klachten als hoofdpijn, verkoudheid, huiduitslag, maag-darmklachten (buikpijn, misselijkheid en overgeven, diarree, et cetera) en duizeligheid. Bij het constateren van bijwerkingen moet de gebruiker van Montelukast altijd contact opnemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Montelukast”