Menu
Sale

Monuril

Artikelnummer: 571debf552de.
Categorie:

*  51,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Monuril?

Monuril is een antibioticum met de werkzame stof fosfomycine. Deze werkzame stof doodt bepaalde bacteriën in de urinewegen, die hier een urineweginfectie of blaasontsteking kunnen veroorzaken. Het medicijn wordt doorgaans voorgeschreven in de vorm van een eendaagse kuur en is hierdoor gemakkelijk in gebruik. Het is een receptplichtig medicijn, wat betekent dat het middel enkel op recept van een arts te verkrijgen is.

Wanneer gebruikt u Monuril?

Monuril wordt door artsen voorgeschreven aan vrouwen en meisjes met een ongecompliceerde blaasontsteking. Een ongecompliceerde blaasontsteking gaat gepaard met klachten als pijn bij het plassen, pijn in de onderbuik, troebele urine, bloed in de urine en/of steeds kleine beetjes moeten plassen.

Monuril bereikt de urinewegen via het bloed en doodt de bacteriën die de ongecompliceerde blaasontsteking en de klachten van de blaasontsteking veroorzaken. Het geneesmiddel werkt snel en verlost de patiënt binnen een paar dagen van de klachten van een blaasontsteking.

Wanneer kunt u geen Monuril gebruiken?

Monuril is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor fosfomycine of een van de hulpstoffen in het medicijn, voor mensen die hemodialyse moeten ondergaan en voor kinderen die jonger zijn dan 12 jaar.

Het medicijn kan een wisselwerking hebben met sommige andere geneesmiddelen. Om te voorkomen dat de patiënt last krijgt van deze wisselwerking, moet altijd vermeld worden aan de arts welke medicijnen er op dit moment gebruikt worden.

Hoe dient u Monuril te gebruiken?

Monuril wordt voorgeschreven in de vorm van een granulaat, ofwel een zakje met korrels. De inhoud van het zakje moet opgelost worden in een glas water, goed geroerd worden en vervolgens direct opgedronken worden door de patiënt. Het medicijn werkt het beste op een lege maag en wordt bij voorkeur voor het slapengaan ingenomen, zodat het medicijn de hele nacht kan inwerken op de ontstoken blaas.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Monuril is eenmalig 1 sachet van 3000 mg voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar die zwaarder zijn dan 50 kilo. Monuril is niet geschikt voor kinderen die jonger zijn dan 12 jaar. De arts bepaalt welke sterkte de patiënt moet gebruiken en alleen bij een andere dosering van de arts, mag er van de standaard dosering worden afgeweken.

Bijwerkingen

Het gebruik van Monuril levert doorgaans geen bijwerkingen op. Sommige patiënten krijgen last van bijwerkingen als hoofdpijn, maag-darmklachten, duizeligheid, huiduitslag en een vaginale ontsteking, maar dit komt niet vaak voor. Bij veel of langdurige last van bijwerkingen, kan de patiënt contact opnemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Monuril”