Menu
Sale

Motilium

Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 65,00.Huidige prijs is: € 60,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Motilium?

Motilium is een middel dat gebruikt word tegen misselijkheid en ook kun je het gebruiken tegen het braken. De werkzame stof van het product is domperidon en dit zorgt er dan ook voor dat de inhoud van je maag een stuk sneller naar je darmen gaat. Daarnaast zorgt het medicijn ervoor dat er een bepaald braakcentrum in de hersenen minder snel word geprikkeld.

Het gevolg hiervan is dat de misselijkheid af neemt en ook neemt de neiging tot overgeven een heel stuk sneller af dankzij Motilium. Het product word voorgeschreven aan mensen die last hebben van een erge misselijkheid. Dit kan komen door bijvoorbeeld migraine, maar ook door een reis ziekte of het gebruik van een bepaalde medicijn kun jij je misselijk voelen. Het product is geschikt voor volwassenen en voor kinderen vanaf 12 jaar.

Het gebruik en de dosering

Door het tablet met wat vloeistof in te slikken kun jij het snel gebruiken. Wel kun je het beste het product voor de maaltijd zelf innemen. Wanneer je dit niet doet, zal het medicijn minder snel inwerken. De misselijkheidsklachten zouden door dit medicijnen dan ook flink moeten afnemen. Wanneer dit niet gebeurd is het belangrijk om meteen contact met jou arts op te nemen, zodat er naar een andere oplossing gezocht kan worden.

De dosering van Motilium houd zich aan de standaard dosering. Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar word het aangeraden om 3 keer per dag 1 tablet in te nemen van minimaal 10mg. Ook zijn de tabletten niet geschikt voor jongeren onder de leeftijd van 12 jaar. Het echte maximum van dit medicijn is dan ook 3 tabletten per 24 uur. Het is belangrijk dat je niet meer dan 3 tabletten per 24 uur inneemt.

De bijwerkingen

Net zoals elk ander medicijn kan Motilium bijwerkingen geven. Deze bijwerkingen verschillen per persoon, en niet iedereen hoeft hier dan ook last van te krijgen. Een droge mond, darmkrampen, diarree en hoofdpijn, slaperigheid en duizeligheid zijn bijwerkingen die toch kunnen voorkomen. Wanneer je last van deze bijwerkingen hebt is het aan te raden een arts in te schakelen, hij of zij kan meehelpen om deze bijwerkingen weg te krijgen en/of helemaal te laten verdwijnen.

Het product mag gebruikt worden tijdens een zwangerschap of tijdens de periode dat je borstvoeding geeft. Wel is het belangrijk om hierbij het advies van de arts op te volgen. Motilium in combinatie met alcohol kan, maar dan wel met een matig gebruik van alcohol.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Motilium”