Menu
Sale

Movicolon

Categorie:

*  61,69

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Movicolon?

Movicolon, ook bekend onder de naam Movicol is een medicijn in poedervorm dat vermengd moet worden in water. Deze vorm van medicatie helpt bij constipatie.

Wanneer gebruikt u Movicolon?

Constipatie is een aandoening die gekenmerkt wordt door een zeer lage frequentie van de stoelgang. Om dit tegen te gaan wordt Movicolon gebruikt. De werkzame bestanddelen van Movicolon zijn macrogol, natriumbicarbonaat, natriumchloride en kaliumchloride. Macrogol wordt niet door de darmen opgenomen en kan zo, met behulp van het water waarmee het vermengt wordt, de ontlasting zachter en soepeler maken. Hierdoor wordt de stoelgang vergemakkelijkt. De andere bestanddelen zijn zouten. Het lichaam kan namelijk veel zouten verliezen wanneer de ontlasting zachter is. Deze zouten dienen ter vervanging van de zouten die met de ontlasting uitgescheiden worden.

Wanneer gebruikt u geen Movicolon?

Movicolon is niet geschikt voor personen met een volledige afsluiting van de darmen, perforatie van de darmwand of ernstige inflammatoire darmaandoening zoals colitis ulcerosa, ziekte van Crohn of toxisch megacolon. Als men hartaandoeningen heeft eerst met een arts overleggen.

Hoe dient u Movicolon te gebruiken?

Movicolon dient voor gebruik met water vermengt te worden. Meestal dient men bij constipatie tot wel twee weken lang twee tot drie sachets per dag in te nemen. Bij fecale impactie dient men een aantal dagen lang iets meer sachets per dag in te nemen. Overleg dit met de arts en lees de bijsluiter voor meer informatie.

Bijwerkingen

Mogelijke bijwerkingen die kunnen ontstaan zijn: oofdpijn, indigestie, maagpijn, opgeblazen gevoel, winderigheid, misselijkheid of braken, pijn aan de anus, en milde diarree. Raadpleeg bij bijwerkingen de bijsluiter of een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Movicolon”