Menu
Sale

Nacrez

Artikelnummer: d8d941e35333.
Categorie:

*  62,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Nacrez?

Nacrez is een anticonceptiepil die desogestrel bevat. Het is een minipil, die ook gebruikt kan worden tijdens het geven van borstvoeding door de aanwezigheid van slechts één hormoon in het anticonceptiemiddel.

Wanneer gebruikt u Nacrez?

Nacrez is een voorbehoedsmiddel. De anticonceptiepil heeft invloed op het slijmvlies van de baarmoedermond, dat door het gebruiken van de pil dikker en taaier wordt. Omdat het slijm dikker en taaier wordt, kunnen spermacellen er moeilijker doorheen komen en hierdoor kan een bevruchting worden voorkomen. Ook voorkomt Nacrez de rijping van een eicel, waardoor er ook geen bevruchting plaats kan vinden als er wel een spermacel bij de eicel kan komen.

Omdat Nacrez alleen een progestageenhormoon bevat, is deze anticonceptiepil uitermate geschikt voor vrouwen die geen oestrogeenhormonen kunnen verdragen. Ook wordt de anticonceptiepil voorgeschreven aan vrouwen die borstvoeding willen geven en toch de pil willen gebruiken.

Wanneer gebruikt u geen Nacrez?

Nacrez mag niet door iedere vrouw gebruikt worden. Ten eerste mag de anticonceptiepil niet gebruikt worden door vrouwen die overgevoelig zijn voor desogestrel of een van de hulpstoffen in het anticonceptiemiddel. Daarnaast is de pil niet geschikt voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad), een trombose hebben (gehad), een bepaalde vorm van kanker hebben (gehad) die gevoelig is voor hormonen, geelzucht hebben (gehad) of onverklaarbare vaginale bloedingen hebben. Worden er al andere geneesmiddelen gebruikt, dan moet de patiënt dit aan de arts melden. De arts bepaalt vervolgens of het gebruik van Nacrez verstandig is.

Hoe dient u Nacrez te gebruiken?

Nacrez wordt geleverd in een doordrukstrip met 28 tabletten. De gebruiker dient iedere dag 1 pil te slikken, totdat de strip helemaal leeg is. Hierna begint de gebruiker meteen met een nieuwe pil. Bij andere anticonceptiepillen wordt er een stopweek ingevoerd, maar bij Nacrez is dit niet het geval. Dit heeft wel gevolgen voor het menstruatiepatroon van de gebruiker. In het begin worden de menstruaties wat onregelmatiger, om vervolgens minder of zelfs helemaal niet meer voor te komen. Dit betekent niet dat de gebruiker zwanger is, maar juist dat de minipil zijn werk goed doet.

Er mag nooit meer dan 36 uur tussen twee pillen in zitten. Is dit wel het geval, dan is de minipil niet meer betrouwbaar. Dit is ook het geval als de gebruiker de minipil uitbraakt of binnen 3 uur na het innemen van de pil diarree heeft.

Dosering

De standaard dosering van Nacrez is 1 tablet per dag en van deze dosering mag niet afgeweken worden. Deze anticonceptiepil is niet geschikt voor vrouwen die jonger zijn dan 18 jaar.

Bijwerkingen

Alle anticonceptiepillen kunnen bijwerkingen geven en bij Nacrez is dit ook het geval, zeker in het begin van het gebruik. Enkele klachten die gebruikers kunnen ervaren door het gebruik van deze anticonceptiepil zijn acne, stemmingswisselingen, hoofdpijn, een toename van het gewicht, gespannen en/of pijnlijke borsten, onregelmatig bloedverlies en misselijkheid. Verdwijnen de klachten niet vanzelf, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Nacrez”