Menu
Sale

Naproxennatrium

* Oorspronkelijke prijs was: € 3,75.Huidige prijs is: € 1,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Naproxennatrium?

Naproxennatrium bevat de werkzame stof, naproxen en is een ontstekingsremmende pijnstiller. Ook wel NSAID genoemd. Naproxennatrium verlaagt de koorts en vermindert ontstekingsreacties, zoals zwelling, roodheid van de huid en pijn. Dit medicijn houdt pijnprikkels tegen, waardoor ze niet in de hersenen komen.

Wanneer gebruikt u Naproxennatrium?

Ontstekingsremmende pijnstillers zoals Naproxennatrium worden vooral gebruikt bij pijnklachten die gepaard gaan met ontstekingen. Bijvoorbeeld bij: reumatische aandoeningen, artritis, artrose, ziekte van Bechterew, jicht. Maar ook griep en verkoudheid, bijholteontsteking, oorontsteking, keelontsteking. Daarnaast wordt deze pijnstiller ook gebruikt bij migraine, menstruatiepijn en pijnklachten met een andere oorzaak.

Wanneer gebruikt u geen Naproxennatrium?

Naproxennatrium is niet voor iedereen een geschikte pijnstiller. Gebruik dit geneesmiddel niet als u: overgevoelig bent voor naproxennatrium of andere ontstekingsremmende pijnstillers, lijdt aan een hersenbloeding, bloedingen of ontstekingen in het maagdarmkanaal, of een aandoening aan lever of nieren, een astma-aanval heeft, of na eerder gebruik van dit medicijn heeft gekregen, zwanger bent of borstvoeding geeft. Deze pijnstiller kan een wisselwerking hebben met andere geneesmiddelen, waaronder bepaalde antistollingsmiddelen en plastabletten.

Hoe dient u Naproxennatrium te gebruiken?

Naproxennatrium is verkrijgbaar als tablet. De tabletten neemt u zonder te kauwen in met voldoende vloeistof. Als u de tablet op een lege maag inneemt, geeft dit het snelste effect. Heeft u snel last van maagklachten, dan kunt u de tabletten beter met wat voedsel innemen.

Dosering

Deze pijnstiller is in diverse sterktes verkrijgbaar. De algemene richtlijnen voor dosering zijn als volgt:
Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 250 mg tot 500 mg, eventueel na 8 tot 12 uur gevolgd door 250 mg.
Voor jongere kinderen en bejaarden geldt een ander doseringsadvies

Bijwerkingen

Naproxennatrium kan bijwerkingen veroorzaken, waaronder: magdarmklachten, zoals brandend maagzuur, maagpijn, misselijkheid, buikpijn en obstipatie, hoofdpijn, duizeligheid, slaperigheid, oorsuizen, huiduitslag en of jeuk. Ontstekingsremmende pijnstillers als Naproxennatrium worden tevens in verband gebracht met een licht verhoogd risico op een beroerte of hartaanval.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Naproxennatrium”