Menu
Sale

Nasacort

Artikelnummer: fc59c717aa08.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 74,20.Huidige prijs is: € 64,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Nasacort?

Nasacort is een neusspray die de neusklachten door een allergische reactie vermindert. De werkzame stof van de neusspray is triamcinolon en dit is een bijnierschorshormoon.

Wanneer gebruikt u Nasacort?

Nasacort wordt voorgeschreven bij allergische neusklachten, zoals een verstopte neus, een loopneus, jeuk of irritatie aan de neus en niezen. Deze klachten worden bijvoorbeeld veroorzaakt door een overgevoeligheid door pollen, de huidschilfers van huisdieren, huisstofmijt en andere fijne stoffen. De werkzame stof van de neusspray werkt niet alleen ontstekingsremmend, maar zorgt er ook voor dat het slijmvlies in de neus minder snel opzwelt. Ook vermindert de spray allergische neusklachten en kan de spray opkomende neusklachten door een allergische reactie voorkomen.

Wanneer gebruikt u geen Nasacort?

Nasacort is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de stoffen in het geneesmiddel (zie bijsluiter). Mensen die staar hebben, een operatie aan de neus hebben ondergaan of een operatie aan de neus moeten krijgen, moeten extra opletten met het gebruik van deze neusspray. Bij het gebruik van andere medicijnen moet de gebruiker met een arts overleggen of deze geneesmiddelen gecombineerd mogen worden met Nasacort.

Hoe dient u Nasacort te gebruiken?

Nasacort werkt het beste als de neusspray regelmatig gebruikt wordt. Voor de neusspray gebruikt wordt, moet de gebruiker zijn of haar neus goed snuiten. Nu wordt het flesje geschud, waarna de beschermdop en de plastic klem verwijderd worden.

Voor het eerste gebruik moet de doseerpomp vijf keer naar beneden gedrukt worden, totdat er vloeistof in de lucht verneveld wordt. Om de neusspray in de neus te spuiten, drukt de gebruikt één neusgat dicht met de wijsvinger. In het andere neusgat wordt de verstuiver aangebracht en wordt de doseerpomp naar beneden gebruikt. Door in te ademen door de neus, komt de vloeistof diep in de neus terecht. Door uit te ademen door de mond, komt de vloeistof niet meteen naar buiten.

Na gebruik moet de verstuiver van de neusspray goed schoongemaakt worden met een schone en droge tissue.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Nasacort voor volwassenen is eenmaal daags twee verstuivingen per neusgat (in totaal vierverstuivingen). Worden de klachten minder, dan kan de gebruiker overstappen op een onderhoudsdosering van eenmaal daags 1 verstuiving per neusgat. Kinderen van 6 tot 12 jaar gebruiken de neusspray eenmaal daags en dan 1 verstuiving per neusgat. Deze doelgroep mag de spray maximaal drie maanden gebruiken.

Bijwerkingen

Tijdens het gebruik van Nasacort kan de gebruiker te maken krijgen met bepaalde bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerkingen van de neusspray zijn neusbloedingen, irritatie in de keel, hoesten, een loopneus, griepverschijnselen en hoofdpijn.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Nasacort”