Menu
Sale

Nasonex

Artikelnummer: 485c36809568.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 55,00.Huidige prijs is: € 52,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Nasonex?

Nasonex is een neusspray die ontstekingsremmend werkt. De werkzame stof van de neusspray is mometason: een stof die tot de zogeheten corticosteroïden of bijnierschorshormonen behoort. Nasonex wordt gebruikt om neusklachten zoals niezen, een verstopte neus en jeuk in de neus te verminderen.

Wanneer gebruikt u Nasonex?

Nasonex wordt gebruikt door mensen die langdurig last hebben van ontstoken neusslijmvlies of regelmatig last hebben van een ontsteking van het neusslijmvlies. Dit kan komen door een allergie voor bijvoorbeeld huisstofmijt of huisdieren, maar ook door hooikoorts. Door de ontsteking van het neusslijmvlies direct te verminderen, nemen de bijbehorende neusklachten af bij het gebruik van Nasonex.

Nasonex kan ook voorgeschreven worden bij neuspoliepen bij volwassenen, maar dit komt over het algemeen minder voor dan het gebruik voor allergieën en hooikoorts.

Wanneer gebruikt u geen Nasonex?

Nasonex is niet geschikt voor:

  • Kinderen die jonger zijn dan 6 jaar;
  • Mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen in het geneesmiddel (zie bijsluiter);
  • Patiënten met een infectie in de neus;
  • Mensen die net een neusoperatie ondergaan hebben.

Heeft de gebruiker last van een virusinfectie of heeft iemand in de omgeving van de gebruiker last van een virusinfectie, dan moet het gebruik van Nasonex overlegd worden met een arts.

Hoe dient u Nasonex te gebruiken?

Nasonex wordt gebruikt als een neusspray, die in een schone neus gespoten wordt. Voor het gebruik moet het flesje goed geschud worden. Richt de spuiter niet in het midden van de neus, maar iets naar de buitenkant om ervoor te zorgen dat de neusspray in de gehele neus terecht komt. Door de neusspray goed op te snuiven, profiteert de gebruiker van het beste resultaat.

Het kan enkele dagen duren voor de resultaten van het gebruik van Nasonex duidelijk waarneembaar worden. Het is belangrijk om de neusspray ook bij het uitblijven van effecten te blijven gebruiken, zodat de neus goed ondersteund wordt en de effecten na enkele dagen waarneembaar worden.

Dosering

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar gebruiken 2 verstuivingen per dag in ieder neusgat. Zijn de klachten over, dan wordt er per dag nog 1 verstuiving per neusgat gebruikt. Kinderen van 6 tot 12 jaar gebruiken iedere dag 1 verstuiving per neusgat. Voor kinderen die jonger zijn dan 6 jaar oud, is het geneesmiddel niet geschikt. De arts bepaalt hoe lang Nasonex gebruikt moet worden.

Bijwerkingen

Nasonex kan voor enkele bijwerkingen zorgen, waaronder hoofdpijn, irritatie van de neus, irritatie van de keelholte en bloedneuzen. Bij langdurig gebruik bij kinderen, kan de neusspray ook voor groeivertragingen zorgen. Dit komt echter nagenoeg nooit voor. Bij veel last van deze of andere bijwerkingen, wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Nasonex”