Menu
Sale

NeoCon (Norimin)

Artikelnummer: bc2e673b11be.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 52,49.Huidige prijs is: € 48,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is NeoCon (Norimin)?

NeoCon is een anticonceptiepil. De werkzame stoffen ethinylestradiol (een oestrogeenhormoon) en norethisteron (een progesteronhormoon) hebben invloed op de eisprong en de samenstelling van het baarmoeder(mond)slijmvlies. Dit is een gecombineerde anticonceptiepil welke oraal ingenomen dient te worden. Het medicijn is een tablet met twee werkzame stoffen. De ene werkzame stof is ethinylestradiol en het andere is norethisteron. De beide stoffen zijn een versie van de vrouwelijke hormonen progesteron en oestrogeen. De progesteron is norethisteron en de oestrogeen is ethinylestradiol.

Wanneer gebruikt u Neocon (Norimin)?

Het medicijn wordt voornamelijk gebruikt om zwangerschap te voorkomen. Het wordt echter ook gebruikt om een minder pijnlijke en lichtere en ook meer regelmatige menstruatie te hebben. Vrouwen kunnen soms ongewenste menstruatieklachten hebben. Ze kunnen dan het medicijn neocon nemen.

Wanneer kunt u geen Neocon (Norimin) gebruiken?

Als u zwanger wilt worden of zwanger bent dient u dit geneesmiddel niet in te nemen. Ook als u borstvoeding geeft wordt het afgeraden om gebruik te maken van dit geneesmiddel.
Als u niet tegen de werkzame stoffen kunt of de hulpstoffen in het medicijn dan kunt u beter voor een andere anticonceptie pil kiezen. U kunt kiezen voor Binovum, trinovum, sunphase, ovysem, loestrin 30 of loestrin 20.

Hoe dient u Neocon (Norimin) te gebruiken?

De medicijnen zijn beschikbaar in tabletvormen. U dient 21 dagen lang iedere dag een tablet te nemen. Hierna volgen zeven rustdagen. In deze periode zal de menstruatie plaatsvinden. Hierna volgt de volgende reeks van 21 dagen. Start ongeacht of u nog bloedt of niet. De tabletten zijn gemarkeerd voor iedere dag van de week. Begin met het innemen van de pillen op de eerste dag van uw menstruatie. Slik de pil in zijn geheel door zonder hier op te kauwen. Het is verstandig om de pil iedere dag op hetzelfde tijdstip in te nemen. Zo voorkomt u dat u een keer een pil vergeet. Ook is de werking dan optimaal.

Dosering

Zie de bijsluiter voor de dosering.

Eventuele bijwerkingen

Gezonde vrouwen, die niet roken zullen geen last hebben van bijwerkingen. Soms zijn er bijwerkingen, zoals doorbraakbloedingen, verandering van de vaginale afscheiding of misselijkheid en braken. Dit gaat vaak na een paar dagen over. Lees ook de bijsluiter voor mogelijke bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “NeoCon (Norimin)”