Menu
Sale

Nexium

Artikelnummer: 78317c45c351.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 79,00.Huidige prijs is: € 74,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Nexium?

Nexium bevat esomeprazol, een zogenaamde protonpompremmer. Dit medicijn zorgt ervoor dat er minder maagzuur wordt aangemaakt. Hierdoor wordt het maagslijmvlies minder geprikkeld en kan het tot rust komen.

Wanneer gebruikt u Nexium?

Nexium is een medicijn dat voornamelijk gebruikt wordt bij maagklachten en soms ook bij darmklachten. Nexium heeft als werkzame stof Esomeprazol, dat de aanmaak van zuur in de maag vermindert. U kunt dit middel dan ook gebruiken bij maagklachten, maagzweren, darmzweren en ook wanneer u het syndroom van Zollinger-Ellison heeft. Dit zijn erg algemene klachten. Wat maagklachten betreft wordt het middel vooral gebruikt bij brandend maagzuur, maagpijn met misselijkheid en bij een opgeblazen gevoel. Daarnaast wordt het middel vaak gebruikt door mensen die last hebben refluxklachten. Dit betekent dat het klepje tussen de slokdarm en de maag niet goed sluit waardoor en continu maagzuur in de slokdarm terecht komt.

Wanneer kunt u geen Nexium gebruiken?

Zoals bij elk geneesmiddel zijn er ook bij Nexium situaties waarbij het middel niet gebruikt kan en mag worden. Allereerst is dit uiteraard wanneer u allergisch bent voor de werkzame stof Esomeprazol of een van de andere stoffen in het medicijn. Ook wanneer u een allergie heeft voor een andere maagzuurremmer kunt u dit middel niet gebruiken. Tevens is dit medicijn niet te combineren met een geneesmiddel waarin de stof Nelfinavir te vinden is. Dit zullen voornamelijk geneesmiddelen zijn die gebruikt worden bij de behandeling van HIV. Wanneer u last heeft van leverproblemen of nierproblemen, is het gebruik van dit middel ook af te raden. Wees tevens voorzichtig met dit middel als u zwanger bent, omdat per geval bekeken wordt of u dit middel dan kunt gebruiken. Het is bovendien niet bekend of dit middel in de moedermelk terecht komt en daarom kunt u dit middel niet gebruiken wanneer u borstvoeding geeft.

Hoe dient u Nexium te gebruiken?

Dit medicijn is in tabletvorm, capsules en als poeder beschikbaar. Bij de tabletten en de capsules is het belangrijk om deze in zijn geheel door te slikken en niet te kauwen. De poeder dient met een glas water ingenomen te worden. Dit medicijn is op alle tijdstippen in te nemen, maar door een vaste tijd aan te houden, zult u minder snel een dosis vergeten. Wanneer u het slechts eenmaal daags moet gebruiken, raden we aan om dit ‘s ochtends te doen.

Dosering

De dosis hangt af van de reden dat u dit medicijn gebruikt. Sommigen gebruiken Nexium eenmaal per dag terwijl bij andere tweemaal daags de gebruikelijke dosis is. In sommige gevallen wordt het medicijn enkel gebruikt wanneer het nodig is, bijvoorbeeld bij hevige maagzuur.

Eventuele bijwerkingen

Er zijn slechts enkele bijwerkingen van dit middel bekend en deze komen slechts zelden voor. Bijwerkingen die het meest optreden zijn klachten aan de maag of de darmen zoals misselijkheid en diarree.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Nexium”