Menu
Sale

Nitrofurantoïne

Artikelnummer: 4bf5945c10d9.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 66,50.Huidige prijs is: € 57,90.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Nitrofurantoïne?

Nitrofurantoïne is een antibioticum dat werkt tegen infecties en bacteriën. Artsen schrijven het vaak voor bij blaasontstekingen of urineweginfectie. De antibiotica begint al enkele uren na inname te werken. Het medicijn Nitrofurantoïne zorgt voor de remming van de enzymen die verantwoordelijk zijn voor de groei en instandhouding van de bacterie. Door deze remming sterft de bacterie af en wordt de infectie bestreden. Dit middel behoort tot de geneesmiddelengroep die antibiotica genoemd worden.

Wanneer kunt u geen Nitrofurantoïne gebruiken?

Het wordt ten strengste afgeraden om Nitrofurantoïne te gebruiken als u een long- of leverreactie heeft of kort geleden heeft gehad. Ook mogen kinderen jonger dan één maand dit middel niet gebruiken. Mocht u last hebben van een Nierfunctie-stoornis, dan moet u dit altijd vermelden bij het consult, omdat het middel dan niet altijd voorgeschreven mag worden. Verstandig is om dit middel niet voor en/of tijdens de zwangerschap te gebruiken, omdat er te weinig bekent is over de invloeden hiervan op de baby. Ook wordt dit medicijn opgenomen in de moedermelk, geef dus geen moedermelk als Nitrofurantoïne gebruikt. Meldt ook altijd bij een consult als u van plan bent om zwanger te worden, de arts kan dan beslissen om gebruik af te raden.

Hoe dient u Nitrofurantoïne te gebruiken?

Volg altijd de voorgeschreven dosering op van uw (online) arts en wijk hier niet vanaf. Denkt u dat u een te lichte of te zware dosering heeft gekregen, vraag dan om advies. Neem Nitrofurantoïne in met wat voedsel, melk of yoghurt, zodat het middel goed in het lichaam opgenomen kan worden. De kuur duurt meestal 3 – 10 dagen dit is afhankelijk van de ernst van de infectie. Onderbreek de kuur niet, zodat het zeker is dat alle bacteriën zijn gedood. Het kan voorkomen u geen symptomen meer ondervind terwijl de bacteriën nog wel aanwezig zijn in het lichaam. Maar daarom altijd de kuur af zoals voorgeschreven. Nitrofurantoïne is te verkrijgen in 50 en 100 mg per 28 tabletten.

Eventuele bijwerkingen

De meest voorkomende symptomen bij het gebruik van Nitrofurantoïne zijn allergische reacties op de huid, misselijkheid met als gevolg braken, buik- en maagpijn, hoofd- en keelpijn en diarree. Deze bijwerkingen komen vaker voor bij het gebruik van andere medicijnen. Mocht u te veel hinder hebben van de bijwerkingen schakel dan een deskundige in. Zorg er ook voor dat u te allen tijde de patiëntenbijsluiter goed leest voor gebruik. Deze is ook online te vinden via bovenstaande online apotheek. U kunt de bijsluiter als een pdf-bestand opnemen en doornemen. In kleine mate gevallen kan er duizeligheid en slaperigheid voorkomen, zorg er dan voor dat u niet deelneemt aan het verkeer om ongelukken te voorkomen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Nitrofurantoïne”