Menu
Sale

Nizoral (ketoconazol)

Artikelnummer: 7a098e4e95cd.
Categorie:

*  50,70

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Nizoral (ketoconazol)?

Nizoral is een medicijn met als werkzame stof ketoconazol. Deze werkzame stof staat bekend als antischimmelmiddel. Het wordt dan ook voornamelijk voorgeschreven bij schimmel en gistinfecties. Deze kunnen op verschillende plaatsen op het lichaam voorkomen.

Wanneer gebruikt u Nizoral?

Nizoral is beschikbaar in verschillende vormen. Zo is het middel verkrijgbaar als crème, als shampoo en als pillen. De crème en de shampoo worden voornamelijk gebruikt bij schimmelinfecties aan de huid en de hoofdhuid. Denk hierbij aan voetschimmel of hoofdroos. De tabletten worden ook gebruikt bij schimmelinfecties aan de huid. Daarnaast worden de tabletten ook voorgeschreven bij schimmelinfecties op de slijmvliezen of vaginale schimmelinfectie. Ook wordt het medicijn gebruikt bij de ziekte van Cushing en bij spruw.

Wanneer kunt u geen Nizoral gebruiken?

Er zijn verschillende situaties waarin het niet verstandig is om dit medicijn te gebruiken. Allereerst kunt u Nizoral absoluut niet gebruiken wanneer u borstvoeding geeft. Er is namelijk nog niet bekend of die schadelijk is voor de baby en u kunt beter elk risico vermijden op dit gebied. Ook wanneer u zwanger bent, is dit het geval. Daarnaast heeft het medicijn een sterke wisselwerking met vele andere medicijnen. Zoek dit eerst goed uit voordat u het medicijn gebruikt. Sommige mensen kunnen geen alcohol verdragen in combinatie met dit medicijn. Hierdoor kan er huiduitslag, misselijkheid en algehele malaise ontstaan. Het is dus niet verstandig om tijdens de kuur alcohol te drinken. Verder kunt u dit medicijn uiteraard niet gebruiken wanneer u allergisch bent voor een van de bestandsdelen.

Hoe dient u Nizoral te gebruiken?

Zoals reeds vermeld is dit middel verkrijgbaar in diverse vormen. Voor de shampoo geldt dat hier eenvoudigweg dagelijks het haar mee gewassen moet worden. De crème dient op de ontstoken plek te worden gesmeerd. De tabletten zijn bedoeld voor oraal gebruik. Neem deze tabletten dagelijks met een half glas water in en doe dit tijdens of direct na het eten, zodat het beter opgenomen wordt in het lichaam.

Dosering

U neemt eenmaal daags een tablet. We raden aan om dit op een tijdstip te doen, het liefst rond het eten. Wanneer u een dosis vergeten en hier binnen 15 uur achter komt, kunt u de dosis alsnog nemen.

Eventuele bijwerkingen

Er zijn verschillende bijwerkingen bekend van Nizoral. Gelukkig komen deze bijwerkingen over het algemeen niet vaak voor en zult u er hoogstwaarschijnlijk dus geen last van krijgen. In sommige gevallen treden maag-darmklachten op als bijwerking van Nizoral. Denk hierbij aan buikpijn, winderigheid, misselijkheid of brandend maagzuur. Dit zal na verloop van tijd vanzelf weggaan. Ook jeuk wordt door gebruikers aangegeven als mogelijke bijwerking. Daarnaast zijn er nog bijwerkingen die zeer zelden voorkomen. Dit zijn bijwerkingen als duizeligheid, hoofdpijn of een allergische reactie. Dit laatste merkt u door huiduitslag en hevige jeuk. Het is belangrijk dat u bij het krijgen van een allergische reactie stopt met gebruik van het middel en zo snel mogelijk contact opneemt met een arts of apotheker.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Nizoral (ketoconazol)”