Menu
Sale

Norethisteron

Artikelnummer: 424cd3456212.

*  43,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Norethisteron?

Dit medicijn is een vrouwelijk progestageenhormoon. Het is te gebruiken om de menstruatie uit te stellen of om menstruatieklachten te voorkomen. Heet medicijn bevat een vrouwelijk en synthetisch progestageenhormoon. Het heeft eigenlijk dezelfde werking als het normale natuurlijk hormoon progesteron. De hormonen zijn van groot belang bij de menstruatiecyclus. Bij een verstoring van de hormonen kan de cyclus onregelmatig worden. Het medicijn zorg ervoor dat de balans van de hormonen weer goed komt en ook dat de hoeveelheid slijmvlies op de baarmoeder wand en de baarmoeder hals weer goed is.

Wanneer gebruikt u Norethisteron?

Het medicijn wort gebruikt als u een abnormaal vaginaal bloedverlies heeft, een verschuiving of uitstel van de menstruatie wilt hebben, stoornissen van de menstruatiecyclus en bij menstruatieklachten. Ook bij overgangsklachten en bij endometriose wordt het medicijn gebruikt.

Wanneer kunt u geen Norethisteron gebruiken?

Lees de bijsluiter voor wanneer u dit medicijn niet kunt gebruiken.

Hoe dient u Norethisteron te gebruiken?

Het medicijn is op verschillende manieren gedurende een periode van enkele weken of zelfs maanden te gebruiken. Het maakt hierbij eigenlijk niet uit waarvoor u het medicijn gebruikt. U kunt het medicijn op ieder moment van de dag innemen. Het is echter het beste om iedere dag op hetzelfde tijdstip het medicijn in te nemen. Op die manier is de kans dat u een dosis vergeet minder groot.

Dosering

Voor de verschillende symptomen gelden verschillende doseringen. Zo is de dosering bij abnormaal vaginaal bloeden de eerste tien dagen. Daarna bij de tweede tot derde cyclus van dag 16 tot dag 25. Bij de uitstel van de menstruatie is het drie dagen voor de te verwachten menstruatiedatum begint tot een maximum van 14 dagen. Bij stoornissen van de menstruatie dient u van dag 16 tot dag 25 het medicijn te gebruiken. Soms is het in combinatie met een oestrogeenhormoon. Bij menstruatieklachten is het vaak dag 14 tot en met dag 24. Bij overgangsklachten dient u de medicijnen dagelijks te gebruiken samen met een oestrogeenhormoon. Bij endometriose dient u het medicijn dagelijks te gebruiken.

Eventuele bijwerkingen

Net als bij zoveel andere medicijnen kunt u bijwerkingen krijgen. Denk hierbij aan doorbraakbloedingen, hoofdpijn, duizeligheid of het wegblijven van de menstruatie.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Norethisteron”