Menu
Sale

Normacol

Artikelnummer: a44ddcb241f4.
Categorie:

*  51,00

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Normacol?

Dit medicijn is een laxeermiddel. Het valt onder de groep van bulkvormers. Het medicijn zorg ervoor dat de darminhoud grote wordt door water aan te trekken. Hierdoor wordt de darmperistaltiek groter en kan de ontlasting veel sneller het lichaam verlaten. De werkzame stof van het medicijn is sterculiagom. Het is een fijngemalen vezel en een gedroogd slijm van een exotische boom. Er is naast het de normale variant ook een plus variant van het medicijn. Hierin zitten naast sterculiagom ook frangula. Het is een stof welke de darmwand zenuwen prikkelt en waardoor de darmen vaker en sterker samen moeten trekken. Hierdoor ontstaat er een snelle oplossing van de obstipatie.

Wanneer gebruikt u Normacol?

Het medicijn wordt gebruikt bij obstipatie oftewel constipatie gebruikt. Het gaat dus om een verstopping van de darmen. De ontlasting wordt te droog en te hard en kan daardoor moeilijk het lichaam uitkomen. Op de wc kan het harde persen aambeien veroorzaken. Obstipatie komt vaak door te weinig lichaamsbeweging, verkeerde voeding (te weinig vezels en water) en ook door specifieke medicijnen. Het medicijn helpt ervoor dat het weer mogelijk is om te poepen.

Wanneer kunt u geen Normacol gebruiken?

Als u overgevoelig bent voor de werkzame stoffen of de hulpstoffen in he medicijn dan kunt u beter naar een alternatief kijken. Ook als u aan een vernauwing of afsluiting van het spijsverteringsstelsel lijdt of een ernstige darmaandoening heeft dient u dit medicijn niet te gebruiken. Bij een zwangerschap of bij het geven van borstvoeding kan dit medicijn normaal gebruikt worden. Het medicijn is ongeschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar.

Hoe dient u Normacol te gebruiken?

Neem het medicijn een of twee keer per dag in (volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar). Doe een sachet of een tot twee maatschepjes in water en neem het na de maaltijd in.
Kinderen van 6 tot 12 jaar oud dienen een halve dosering te nemen.

Dosering

Het middel is beschikbaar in sachets en in een doos met losse korrels.

Eventuele bijwerkingen

Er zijn vaak weinig klachten van bijwerkingen. Het is echter wel mogelijk. Zo kunt u buikpijn krijgen, winderig worden, misselijk worden of een opgeblazen gevoel krijgen. Vaak gaat het snel voorbij.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Normacol”