Menu
Sale

Novalgin

Artikelnummer: 8ca2c96b1f1d.

* Oorspronkelijke prijs was: € 58,50.Huidige prijs is: € 50,90.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Novalgin?

Novalgin is een krachtige ontstekingsremmende pijnstiller die de aanmaak van prostaglandinen remt. Prostaglandinen zijn lichaamseigen stoffen die verantwoordelijk zijn voor pijn, ontstekingsreacties en de verhoging van de lichaamstemperatuur. Door Novalgin te nemen bij koorts en/of een ontsteking, voelt de gebruiker zich al snel beter.

Wanneer kunt u Novalgin gebruiken?

Artsen schrijven Novalgin voor als andere pijnstillers niet helpen of niet gebruikt kunnen worden en er sprake is van acute pijn, eventueel in combinatie met hoge koorts. Het geneesmiddel werkt bijvoorbeeld tegen pijn (en koorts) bij een luchtweginfectie, gewrichtsaandoeningen als jicht en artritis en griep.

Wanneer kunt u geen Novalgin gebruiken?

Novalgin mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor metamizol, andere pijnstillers op basis van pyrazolderivaten of een van de hulpstoffen in Novalgin. Ook mag het medicijn niet gebruikt worden door mensen met een leverafwijking, een nierafwijking, een lage bloeddruk en/of een bloedziekte. Heeft de patiēnt andere gezondheidsproblemen dan de gezondheidsproblemen waar pijnstillers voor nodig zijn, dan moet dit altijd gecommuniceerd worden aan de arts. De arts zal vervolgens bepalen of de patiënt Novalgin kan gebruiken, of niet.

Hoe dient u Novalgin te gebruiken?

Novalgin is verkrijgbaar in drie vormen, namelijk als standaard tablet, bruistablet of druppels. De standaard tabletten moeten met voldoende vloeistof ingenomen worden, altijd zonder te kauwen. De bruistabletten worden opgelost in een half glas water, dat vervolgens helemaal opgedronken moet worden. De druppels zijn bedoeld voor kinderen en worden aan een kleine hoeveelheid water toegevoegd. Eventueel kunnen de druppels ook op een suikerklontje gedruppeld worden, die vervolgens in de mond moet smelten.

Dosering

Volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar gebruiken 1 tot 2 (bruis)tabletten van 500 mg per keer, eventueel na 6 tot 8 uur gevolgd door een nieuwe dosis. Per etmaal mag er niet meer dan 4 gram Novalgin worden ingenomen. Kinderen van 4 maanden tot 15 jaar krijgen 2 tot 31 druppels per inname, afhankelijk van het lichaamsgewicht.

Bijwerkingen

Enkele bijwerkingen die op kunnen treden bij het gebruik van Novalgin, zijn de volgende:

  • Het rood kleuren van de urine, een onschuldig verschijnsel;
  • Maag-darmklachten, zoals misselijkheid en diarree;
  • Huiduitslag.

Alleen als de gebruiker veel last heeft van een of meerdere van bovenstaande bijwerkingen, kan men contact opnemen met een arts. Bij minimale last van de bijwerkingen is het niet nodig om contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Novalgin”