Menu
Sale

Novofem

Artikelnummer: 1ccd52cc9567.

* Oorspronkelijke prijs was: € 107,00.Huidige prijs is: € 94,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Novofem?

Novofem is een geneesmiddel dat voorgeschreven wordt om overgangsklachten bij vrouwen te verminderen of helemaal te laten verdwijnen. Er zitten twee werkzame stoffen in het geneesmiddel, namelijk estradiol (oestrogeenhormoon) en norethisteron (progestageenhormoon). Deze stoffen zorgen ervoor dat het hormoongehalte van het vrouwelijke lichaam aangevuld wordt, waardoor de klachten van een verstoorde hormoonbalans tijdens de overgang verminderen en uiteindelijk ook helemaal kunnen verdwijnen.

Wanneer gebruikt u Novofem?

Novofem wordt voorgeschreven aan vrouwen die last hebben van overgangsklachten als opvliegers, overmatig transpireren, nachtelijk zweten, een droge vagina, een droge mond, droge ogen, angsten, stemmingswisselingen, depressies, slaapproblemen en een verminder libido. Ook kan het geneesmiddel voorgeschreven worden om botontkalking door de overgang te verminderen.

Wanneer gebruikt u geen Novofem?

Novofem wordt enkel voorgeschreven aan vrouwen die de baarmoeder nog hebben en nog (onregelmatig) menstrueren. Verder wordt het geneesmiddel nooit voorgeschreven aan vrouwen die:

  • Borstkanker hebben (gehad) of een andere vorm van kanker hebben (gehad) die gevoelig is voor hormonen;
  • Een trombose hebben (gehad);
  • Een bloed-, lever- of nierziekte hebben;
  • Onverklaarbaar vaginaal bloedverlies hebben;
  • Een woekering van het baarmoederslijmvlies hebben.

Worden er andere geneesmiddelen gebruikt, dan moet dit altijd gemeld worden aan de arts om een eventuele wisselwerking van dit geneesmiddel met Novofem te voorkomen.

Hoe dient u Novofem te gebruiken?

Novofem wordt geleverd in een de vorm van tabletten in een doordrukstrip die de cyclus van de vrouw weerspiegelt. De eerste 16 dagen van de cyclus, gebruikt de vrouw de rode tabletten met estradiol. In de laatste 12 dagen van de cyclus gebruikt de vrouw de witte tabletten, waar allebei de werkzame stoffen van het geneesmiddel in zitten. Meestal komt er in de laatste week van de cyclus een onttrekkingsbloeding op gang, maar dit is niet altijd het geval. Is de doordrukstrip leeg, dan mag de gebruiker direct een nieuwe strip Novofem aanbreken. Het geneesmiddel mag niet langer dan twee jaar gebruikt worden zonder dit te overleggen met een arts.

Dosering

De standaard dosering van Novofem is 1 tablet per dag, voor maximaal twee jaar achter elkaar. Van de standaard dosering mag niet afgeweken worden.

Bijwerkingen

De vrouw kan te maken krijgen met bepaalde bijwerkingen door het gebruik van Novofem. De meest voorkomende bijwerkingen van het geneesmiddel zijn hoofdpijn, doorbraakbloedingen, meer vaginale afscheiding, gespannen en pijnlijke borsten, stemmingswisselingen en Maag-darmklachten. Doorgaans gaan deze bijwerkingen vanzelf over, als het lichaam meer gewend is geraakt aan de stoffen in Novofem. Bij langdurige last van de bijwerkingen, wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts. Heeft u veel last van de bijwerkingen van het geneesmiddel, dan kunt u ook contact opnemen met uw arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Novofem”