Menu
Sale

Nurofen

* Oorspronkelijke prijs was: € 5,10.Huidige prijs is: € 2,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Nurofen?

Nurofen bevat ibuprofen, een ontstekingsremmende pijnstiller ook wel NSAID genoemd. Dit medicijn remt de aanmaak van prostaglandines. Dat zijn lichaamseigen stoffen die verantwoordelijk zijn voor het waarnemen van pijn en het ontstaan van koorts en ontstekingsreacties zoals roodheid en zwelling. Nurofen is verkrijgbaar in een aantal varianten die zorgen voor een snelle verlichting van diverse pijnklachten.

Wanneer gebruikt u Nurofen?

Deze pijnstiller wordt gebruikt bij milde tot matige pijn of pijnklachten die gepaard kunnen gaan met ontstekingssymptomen of koorts. U kunt dit geneesmiddel onder andere gebruiken bij:h oofdpijn of migraine, spier en of gewrichtspijn, pijn na vaccinatie, menstruatiepijn, kiespijn of pijn na een tandheelkundige ingreep en bij pijn en koorts bij griep en verkoudheid.

Wanneer gebruikt u geen Nurofen?

Neem Nurofen niet in als u: overgevoelig bent voor ibuprofen of een van de gebruikte hulpstoffen, meer dan 6 maanden zwanger bent, lijdt aan ernstige lever, nier of hartaandoeningen, bij eerder gebruik van een ontstekingsremmende pijnstiller last kreeg van astma, benauwdheid, een loopneus of galbulten, lijdt of geleden heeft aan een bloeding in het maagdarmkanaal of een maagzweer.

Hoe dient u Nurofen te gebruiken?

Nurofen is in verschillende varianten verkrijgbaar. Hieronder een korte beschrijving:

Tabletten (200 mg en 400 mg). U kunt de tabletten zonder te kauwen doorslikken met behulp van wat vloeistof.
Bruisgranulaat (sinaasappelsmaak, 400 mg). Los de inhoud van een zakje op in een half glas water en drink de vloeistof direct op.
Smelttabletten (citroensmaak, 200 mg). De smelttablet valt uiteen op de tong en kan daarna worden doorgeslikt.
Nurofen voor Kinderen (100 mg per 5 ml), een suikervrije suspensie die u eenvoudig doseert en toedient met de bijgeleverde spuit.

Dosering

Dit zijn de richtlijnen voor dosering van Nurofen:
Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 200 tot 400 mg per keer innemen, eventueel na zes tot acht uur herhalen. Neem niet meer dan 1200 mg per dag in.
Kinderen van 3 maanden tot 12 jaar: afhankelijk van het lichaamsgewicht 2,5 ml tot 15 ml suspensie per keer, zoals aangegeven in de bijsluiter.

Bijwerkingen

Nurofen wordt over het algemeen goed verdragen maar kan soms bijwerkingen veroorzaken. Dit zijn onder andere: hoofdpijn, maagdarmklachten, zoals brandend maagzuur, misselijkheid of maagpijn. Als u hier veel last van heeft kan het helpen om de pijnstiller tijdens of na de maaltijd in te nemen.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Nurofen”