Menu
Sale

Nuvaring

Artikelnummer: 550401a535ef.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 92,00.Huidige prijs is: € 84,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Nuvaring?

Deze ring is een anticonceptie ring die u aan moet brengen in de vagina. De ring is doorzichtig, is 4 millimeter dik en een diameter van 54 millimeter. Doordat deze ring gemakkelijk te buigen is kunt u hem gemakkelijk in de vagina krijgen. Eén ring kunt u drie weken gebruiken en is even betrouwbaar als een andere anticonceptiepil en bevat dezelfde hormonen. De Nuvaring bevat twee verschillende hormonen, namelijk progestageen en oestrogeen.

Hoe dient u de Nuvaring te gebruiken?

Breng de ring aan op de eerste dag van uw menstruatie. Dit is belangrijk, omdat de ring dat gelijk betrouwbaar is, zelfs als het voor u de eerste keer is dat u de Nuvaring gebruikt. Gebruik deze ingebrachte Nuvaring 3 weken en zorgt dat het niet uit de vagina komt. Na 3 weken gebruik moet u de Nuvaring verwijderen en dan heeft u een stopweek. Als deze week weer voorbij is, dan moet u de volgende ring aanbrengen. Mocht vergeten zijn om de ring tijdig te verwijderen, dan is deze tot maximaal 4 weken na het inbrengen betrouwbaar. Vaak wordt er gezegd dat de Nuvaring inbrengen hetzelfde is als een tampon inbrengen, dit klopt ook. Voor meer informatie over het inbrengen van de Nuvaring lees de bijsluiter, ook online te vinden bij Dokteronline.

Waarom de Nuvaring kopen?

De Nuvaring is ontworpen voor bijvoorbeeld mensen die vaak de pil vergeten te slikken. Bij de pil moet u elke dag er aan denken, maar bij deze ring hoeft dit maar twee keer per maand. Dit is wanneer u de ring in moet brengen en wanneer deze er weer uit gehaald moet worden. De ring zorgt er voor dat u een maand beschermd bent. Ook is het hormoongehalte van de Nuvaring lager dan alle andere anticonceptiepillen.

Wanneer kunt u de Nuvaring niet gebruiken?

In een aantal situaties is het af te raden om een gecombineerde hormonale anticonceptiemiddel, zoals de Nuvaring, te gebruiken. Het is daarom ook aan te raden om de bijsluiter van te voren goed door te nemen (online), zodat u zeker weet dat u in aanmerking komt voor de Nuvaring. Dit kunt u ook in overleg doen tijdens uw (online) consult. De medisch deskundige zal nagaan of de Nuvaring voor u van toepassing is. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan de arts u een ander anticonceptiemiddel aanraden.

Eventuele bijwerkingen

De bijwerkingen die bekend zijn bij het gebruik van de Nuvaring zijn vaginaal bloedverlies, verandering van de afscheiding, het vasthouden van vocht en hoofdpijn. Deze bijwerkingen komen soms voor. Belangrijk is dat deze bijwerkingen niet te vaak voorkomen. Als u de Nuvaring niet schoon in de vagina aanbrengt, dan kan het voorkomen dat de vagina ontstoken wordt. Let dus goed op hoe u de Nuvaring inbrengt een bij twijfel raadpleeg te allen tijde een medisch deskundige.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Nuvaring”