Menu
Sale

Nuvelle

Artikelnummer: a32acf75dd14.

*  118,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Nuvelle?

Nuvelle is een geneesmiddel dat twee vrouwelijke geslachtshormonen bevat, namelijk estradiol en norethisteron. Het medicijn wordt voorgeschreven als hormonale substitutietherapie (HST) bij vrouwen die in de menopauze zitten. Door het hormoontekort van deze vrouwen aan te vullen, verminderen bepaalde overgangsklachten en zullen sommige klachten helemaal verdwijnen.

Wanneer gebruikt u Nuvelle?

Nuvelle wordt voorgeschreven aan vrouwen die in de overgang zitten en door de disbalans in de hormoonspiegel last hebben van klachten als opvliegers, zweetaanvallen en droge slijmvliezen. Het geneesmiddel voorziet het lichaam van extra oestrogenen, om de balans in de hormoonspiegel terug te brengen en overgangsklachten op deze manier te bestrijden. Ook bevat het geneesmiddel een progestageenhormoon, dat de baarmoeder beschermt tegen de eventuele bijwerkingen van het oestrogeenhormoon in Nuvelle.

Wanneer gebruikt u geen Nuvelle?

Nuvelle is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen en hulpstoffen in het geneesmiddel (zie bijsluiter). Ook is het geneesmiddel niet geschikt voor vrouwen die een trombose hebben (gehad), borstkanker hebben (gehad), een andere vorm van kanker hebben (gehad) die gevoelig is voor hormonen of een ernstige bloed-, nier- of leverziekte hebben. Vrouwen met onverklaarbare vaginale bloedingen of een abnormale groei van het baarmoederslijmvlies mogen Nuvelle ook niet gebruiken.

Gebruikt u een ander geneesmiddel, dan moet u dit altijd aan uw arts melden. De arts bepaalt vervolgens of het gebruik van Nuvelle in uw situatie wel of niet verstandig is. Nuvelle kan namelijk een wisselwerking hebben met andere geneesmiddelen en dit moet voorkomen worden.

Hoe dient u Nuvelle te gebruiken?

Nuvelle wordt geleverd in een doordrukstrip met 28 tabletten. Zestien van deze tabletten hebben een witte kleur en twaalf van de tabletten op de strip hebben een roze kleur. De cyclus begint met het innemen van de witte tabletten, waarna de gebruiker verder gaat met het innemen van de roze tabletten. Meestal komt er in de vierde week van de cyclus een onttrekkingsbloeding op gang. Is de strip leeg, dan neemt de gebruiker direct een nieuwe strip.

Dosering

De standaard dosering van Nuvelle is 1 tablet per dag. Van de standaard dosering mag niet afgeweken worden.

Bijwerkingen

Nuvelle kan bepaalde bijwerkingen geven. Denk hierbij aan hoofdpijn, doorbraakbloedingen, (toegenomen) vaginale afscheiding, gespannen borsten, pijnlijke borsten, stemmingswisselingen en Maag-darmklachten. Worden de klachten na een tijdje niet minder of heeft u hier veel last van, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Nuvelle”