Menu
Sale

Nystatine

Artikelnummer: adc3811767ca.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 48,00.Huidige prijs is: € 45,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Nystatine?

Nystatine is en antischimmelmiddel dat hoofdzakelijk wordt gebruikt bij bepaalde schimmelinfecties en bij bijvoorbeeld spruw. De werkzame stof in het medicijn is Nystatine. Nystatine behoort tot infectiemiddelen die voor mond en keel worden gebruikt.

Wanneer gebruikt u Nystatine?

Er zijn diverse redenen waarom u Nystatine kunt gebruiken. Het middel wordt voornamelijk gebruik bij schimmels en infecties in de mond en keel. Nystatine wordt echter soms ook gebruik wanneer er sprake is van een gistinfectie in de darmen of de maag. Een van de meest voorkomende infecties waarbij het gebruikt wordt, is spruw. Dat is een Candida infectie, die gekenmerkt wordt door typische witte vlekjes aan de binnenkant van de wangen en het gehemelte. Het komt voornamelijk voor bij baby’s omdat deze over minder weerstand beschikken. Ook volwassenen met een verminderde weerstand lopen meer kans. Er zijn nog verschillende andere schimmel en gistinfecties die onder de noemer Candida infecties vallen. Ook voor deze infecties kan Nystatine gebruikt worden.

Wanneer kunt u geen Nystatine gebruiken?

Allereerst mag het middel logischerwijs niet gebruikt worden wanneer u overgevoelig bent voor nystatine of een van de andere bestanddelen in het medicijn. Voor zover bekend kan Nystatine gewoon gebruikt worden tijdens zwangerschap en ook wanneer u borstvoeding geeft. Desalniettemin raden we wel aan om een normale dosering te gebruiken en om voorzichtig te zijn wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft. Ook kan het medicijn, voor zover bekend, gewoon gebruik worden in combinatie met andere geneesmiddelen. Wel kan Nystatine niet gebruikt worden in combinatie met middelen die de werking van de darmen beïnvloeden.

Hoe dient u Nystatine gebruiken?

Nystatine is een een suspensie die in de juiste dosering verdeeld moet worden in de mond. Het is ontzettend belangrijk om de kuur volledig af te maken om het gewenste effect te bereiken. Zorg dat de suspensie goed over de mondholte verdeeld wordt en dat deze daar ook enkele minuten blijft. Daarna kan het doorgeslikt worden, eventueel met een glas water.

Dosering

De dosering hangt af van de reden waarvoor Nystatine gebruikt word. Bij spruw bij baby’s wordt een dosis van 1 ml vier keer per dag aangeraden. Bij oudere kinderen en volwassenen wordt deze dosis verhoogd naar 4-6 ml vier keer per dag. Overigens wordt het middel soms ook gebruikt om spruw bij baby’s te voorkomen. In dat geval geldt een dosering van 1 ml eenmaal per dag. Wanneer Nystatine gebruikt wordt tegen een schimmelinfectie van de slokdarm of het maag-darmkanaal wordt er bij baby’s hetzelfde voorgeschreven. Bij volwassenen geldt dat een dosering van 5-10 ml die drie maal daags mag worden aangebracht.

Eventuele bijwerkingen

Er zijn enkele gevallen bekend waarbij mensen last krijgen van bijwerkingen na het gebruik van Nystatine. Deze bijwerkingen betreffen voornamelijk irritatie of overgevoeligheid. Ook andere klachten zoals algehele malaise, griepklachten en diarree kunnen voorkomen. Heel zeldzaam kan men overgevoelig reageren op Nystatine, bijvoorbeeld doordat men rode vlekken op de huid krijgt of hoge koorts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Nystatine”