Menu
Sale

Ofloxacine

Artikelnummer: 90716c3d43ec.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 63,00.Huidige prijs is: € 59,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Ofloxacine?

Ofloxacine is een geneesmiddel dat onder de noemer ‘antibiotica’ valt. Het geneesmiddel kan verschillende soorten bacteriën vernietigen, zodat infecties door deze bacteriën genezen kunnen worden. Ofloxacine bereikt de ontstoken weefsels via het bloed en wordt hierdoor snel verspreid. Mensen die Ofloxacine gebruiken, zijn snel van hun pijnklachten af.

Wanneer gebruikt u Ofloxacine?

Een antibioticakuur met Ofloxacine wordt voorgeschreven bij verschillende soorten infecties, waaronder luchtweginfecties, urineweginfecties, maag-darminfecties en seksueel overdraagbare aandoeningen. Ook kan het geneesmiddel gebruikt worden om een ontsteking van de baarmoederhals te verhelpen.

De werkzame stof van Ofloxacine remt de groei van bacteriën, waardoor deze langzaam uitsterven. Door het bestrijden van de bacteriën die achter een infectie zitten, kan de infectie snel verholpen worden en verdwijnen klachten als pijn en koorts.

Wanneer gebruikt u geen Ofloxacine?

Ofloxacine is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor Ofloxacine of andere fluorchinelone antibiotica, mensen die epilepsie hebben en mensen die problemen hebben met de pezen na een behandeling met fluorchinolone antibiotica. Ook is het medicijn niet altijd goed voor mensen met een hartafwijking, een spierziekte of een andere aandoening. Heeft u een andere aandoening, dan dient u dit te vermelden aan uw arts. De arts zal beslissen of het gebruik van Ofloxacine verstandig is.

Hoe dient u Ofloxacine te gebruiken?

Ofloxacine wordt geleverd in de vorm van tabletten. Een tablet Ofloxacine moet in zijn geheel en met een glas water ingenomen worden, maar nooit tegelijkertijd met melkproducten of maagzuurbindende middelen. Een arts bepaalt de duur van een kuur met Ofloxacine. Doorgaans duurt een kuur met dit geneesmiddel 1 tot 10 dagen. De kuur die de gebruiker door een arts voorgeschreven krijgt, moet altijd helemaal afgemaakt worden. Stopt de gebruiker te vroeg met de kuur, dan kan de behandelde infectie terugkomen.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Ofloxacine is eenmaal daags 200 – 400 mg gedurende de voorgeschreven periode (kuur) van het antibioticum. Het medicijn is niet geschikt voor kinderen of tieners en er mag nooit afgeweken worden van de dosering die door de arts voorgeschreven is.

Bijwerkingen

Net zoals bij veel andere medicijnen het geval is, kan het gebruik van Ofloxacine ook voor bijwerkingen zorgen. Enkele bijwerkingen die gemeld zijn door gebruikers van dit medicijn, zijn de volgende:

  • Maag-darmklachten, zoals misselijkheid, overgeven en diarree;
  • Duizeligheid;
  • Sufheid;
  • Hoofdpijn;
  • Slapeloosheid;
  • Oogirritatie;
  • Tintelingen in de ledematen;
  • Een verdoofd gevoel in de ledematen;
  • Overgevoeligheid voor licht en geluid.

Lang niet iedere gebruiker krijgt te maken met bovenstaande bijwerkingen, maar dit is wel mogelijk.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Ofloxacine”