Menu

Omeprazol

Artikelnummer: a23acf334271.

*  52,90

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Omeprazol?

Dit medicijn is een protonpompremmer. Het is een medicijn dat de productie van maagzuur vermindert. De maag zorgt voor de aanmaak van maagzuur om het eten te verteren. Als er echter teveel maagsap aangemaakt wordt dan zal het maagslijmvlies beschadigen. Hierdoor kun je klachten als maagpijn en zuurbranden krijgen. Door dit geneesmiddel te gebruiken worden er minder zure stoffen uitgescheiden. De klachten verminderen of kunnen zelfs helemaal verdwijnen.

Wanneer gebruikt u Omeprazol?

Het medicijn wordt gebruikt om maagklachten te verzachten. Vaak wordt eerst een maagzuur bindend middel voorgeschreven. Als dit niet werkt dan zal men een maagzuurremmer gaan gebruiken. Het medicijn helpt tegen brandend maag zuur, oprispingen, een ontstoken slokdarm en ook bij het syndroom van Zollinger Ellison. Het medicijn wordt voorgeschreven om gebruikt om maagklachten te verminderen. Het wordt daarom ook wel een maagbeschermer genoemd.

Wanneer kunt u geen Omeprazol gebruiken?

Als u overgevoelig bent voor Omeprazol of een van de hulpstoffen in het medicijn dan dient u dit niet te gebruiken. Ook als u een medicijn gebruikt met nelfinavir (bij hiv infecties) dient u dit medicijn niet te gebruiken. Overleg ook altijd welke andere medicijnen u gebruikt met uw arts. Het is beter om het medicijn niet bij zwangerschap of het geven van borstvoeding te gebruiken. Overleg het met uw arts.

Hoe dient u Omeprazol te gebruiken?

Slik de hele capsule in een keer door met wat water. U kunt de capsule ook open maken en oplossen in yoghurt, water of wat sap als u moeite heeft met het doorslikken van de capsule. Kauw de korrels niet fijn, maar slik ze in een keer door. U kunt het medicijn het beste in de ochtend innemen op een vast tijdstip, voor, tijdens of na de maaltijd. De arts zal aangeven hoe lang u het medicijn moet innemen.

Dosering

Het medicijn is te verkrijgen in capsules van 10 milligram, 20 milligram en ook van 40 milligram. Volwassenen nemen vaak een keer per dag een capsule van 20 milligram of 40 milligram in. Uw arts zal echter aangeven hoe uw dosering zal zijn.

Eventuele bijwerkingen

Er zijn bijwerkingen mogelijk. Denk hierbij aan buikpijn, misselijkheid, winderigheid, verstopping of diarree. Ook kunt u slaperig zijn of duizelig. Misschien krijgt u last van hoofdpijn. Vaak verdwijnen de klachten snel. Als dit niet het geval is dan dient u contact op te nemen met een arts. Lees ook de bijsluiter voor mogelijk andere bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Omeprazol”