Menu
Sale

Onbrez

Artikelnummer: afe13830c359.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 143,50.Huidige prijs is: € 133,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Onbrez?

Onbrez is een inhalatiemedicijn dat de werkzame stof indacaterol bevat. Het geneesmiddel valt onder de groep luchtwegverwijders en wordt gebruikt om de spieren in de longen te ontspannen, waardoor bepaalde ademhalingsklachten voorkomen kunnen worden.

Wanneer gebruikt u Onbrez?

Onbrez wordt voorgeschreven ter behandeling van benauwdheidsklachten door COPD. Deze klachten worden veroorzaakt door het samentrekken van de spieren in de longen. Door de spieren te ontspannen met het inhalatiemedicijn Onbrez, kan benauwdheid door COPD voorkomen worden.

Wanneer gebruikt u geen Onbrez?

Onbrez is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de stoffen in het geneesmiddel (zie bijsluiter) of om astma te behandelen.

Hoe dient u Onbrez te gebruiken?

Onbrez wordt slechts enkele keren per dag gebruikt, bij voorkeur op een vast tijdstip. Door het inhalatiemedicijn op een vast tijdstip te gebruiken, is de kans kleiner dat er een dosis vergeten wordt en krijgen de longen bovendien regelmatig Onbrez toegediend. Onbrez wordt geleverd met een Breezhaler inhalator en capsules. De capsules bevatten het geneesmiddel in de vorm van een poeder.

Om Onbrez te gebruiken, volgt de gebruiker de volgende stappen:

  1. Haal 1 capsule uit de strip met capsules en stop deze in de bijgeleverde inhalator. Hoe dit precies werkt, staat uitgebreid beschreven in de bijsluiter van het geneesmiddel;
  2. Richt de inhalator met het mondstuk omhoog en druk op de knopjes aan beide kanten van de inhalator. Op deze manier wordt de capsule in de inhalator doorgeprikt en komt het geneesmiddel vrij;
  3. Adem diep in met het mondstuk van de inhalator in de mond om het poeder in de capsule in te ademen;
  4. Houd de adem minimaal 10 seconden in na het inhaleren en adem rustig uit.

Is er poeder achtergebleven in de inhalator, dan inhaleert u nogmaals. Is dit niet het geval, dan bergt u de inhalator op. U mag de inhalator maximaal dertig dagen gebruiken.

Dosering

Onbrez wordt geleverd in capsules van 150 microgram en in capsules van 300 microgram. Een arts bepaalt welke sterkte de gebruiker nodig heeft van het inhalatiemedicijn. De gebruikelijke dosering voor volwassenen is eenmaal daags de inhoud van 1 capsule inhaleren. Zijn hier meerdere inhalaties voor nodig, dan doet de gebruiker dit gewoon achter elkaar.

Bijwerkingen

Onbrez kan voor bijwerkingen zorgen, zoals hoofdpijn, verkoudheidssymptomen, duizeligheid, hartkloppingen en pijn in de spieren, botten en/of gewrichten. Heeft u te maken met een of meerdere van bovenstaande bijwerkingen, dan neemt u contact op met een arts. Krijgt u last van andere klachten door het gebruik van Onbrez, dan neemt u ook contact op met een dokter.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Onbrez”