Menu
Sale

Onglyza

Artikelnummer: e9d5c4a066cd.

*  165,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Onglyza?

Onglyza is een geneesmiddel dat gebruikt wordt om het glucosegehalte in het bloed te verlagen. De werkzame stof van het geneesmiddel is een DPP 4-remmer, namelijk saxagliptine. Deze stof zorgt ervoor dat de alvleesklier langer de tijd krijgt om insuline aan te maken, maar ook dat het lichaam langer de kans krijgt om glucose uit de maaltijd te verwerken. Hierdoor wordt het suikergehalte in het bloed verlaagd, waardoor een zogeheten hypo voorkomen kan worden.

Wanneer gebruikt u Onglyza?

Onglyza wordt door artsen voorgeschreven aan patiënten met diabetes mellitus type 2. Bij deze vorm van suikerziekte maakt de alvleesklier te weinig insuline aan en reageert het lichaam niet goed op de insuline die wel door de alvleesklier wordt aangemaakt. Door Onglyza te gebruiken, worden deze problemen opgelost en wordt het glucosegehalte in het bloed in balans gebracht.

Wanneer gebruikt u geen Onglyza?

Onglyza mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor saxagliptine of een van de hulpstoffen in het geneesmiddel. Heeft u een andere gezondheidsklacht dan diabetes mellitus type 2 (waar u wel of geen geneesmiddelen voor gebruikt), dan dient u dit door te geven aan de arts. De arts zal bepalen of het gebruik van het geneesmiddel wel of niet verstandig is in uw situatie.

Hoe dient u Onglyza te gebruiken?

Onglyza wordt geleverd in de vorm van tabletten. Deze tabletten moet de gebruiker met water doorslikken, zonder te kauwen of het tablet op een andere manier kleiner te maken. Door het tablet Onglyza op een vast tijdstip in te nemen, kan voorkomen worden dat er een tablet overgeslagen wordt. Neemt de gebruiker het tablet tijdens de maaltijd, dan worden de eventuele bijwerkingen van het geneesmiddel minder of kan zelfs voorkomen worden dat de gebruiker te maken krijgt met Maag-darmklachten door het gebruik van Onglyza.

Dosering

Onglyza wordt voorgeschreven met de gebruikelijke dosering van 1 tablet per dag. Het geneesmiddel wordt in diverse sterktes aangeboden en welke sterkte de gebruiker nodig heeft, wordt altijd bepaald door een arts.

Bijwerkingen

Tijdens het gebruiken van Onglyza kan de patiënt te maken krijgen met diverse bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerkingen van het geneesmiddel, zijn klachten als hoofdpijn, keelpijn, een verstopte neus, een loopneus, hoesten, wazig zien, duizeligheid, Maag-darmklachten en een verminderde eetlust. In de bijsluiter van het geneesmiddel staat een complete lijst met de mogelijke bijwerkingen van Onglyza.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Onglyza”