Menu
Sale

Optilast

Categorie:

*  53,19

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Optilast?

Allergodil Ook wel bekend als Optilast, is een soort antihistaminicum en kan gebruikt worden bij oogproblemen die optreden bij hooikoorts of andere allergische reacties. De oogproblemen die ontstaan worden allergische conjunctivitis genoemd.

Wanneer gebruikt u Optilast?

Allergische conjunctivitis treedt vaak op bij de aanwezigheid van pollen, stofmijt, schimmel of dierenhaar. De symptomen zijn onder andere roodheid, overvloedig tranen en jeuk. Deze aandoening kan in twee soorten onderverdeeld worden: seizoensgebonden allergische conjunctivitis, wat vooral optreedt wanneer er veel pollen zijn of niet seizoensgebonden allergische conjunctivitis, wat gedurende het hele jaar bij blootstelling aan allergenen kan optreden. Het is dus geheel afhankelijk van de duur. In Nederland heeft bijna 25% van de bevolking last van een allergie, en van die 25% zullen er veel te maken hebben met allergische conjunctivitis. Allergodil is een medicijn die hier tegen gebruikt kan worden. Het werkzame bestanddeel van deze vorm van medicatie is azelastine, een antihistaminicum. Dit voorkomt de reacties in het lichaam die veroorzaakt worden histamine na het in contact komen met een allergeen.

Wanneer gebruikt u geen Optilast?

Optilast is mogelijk niet geschikt voor mensen die er niet zeker van zijn of hun symptomen het resultaat zijn van een allergische reactie.

Hoe dient u Optilast te gebruiken?

Optilast wordt in de ogen gedruppeld. Zie verdere instructie in de bijsluiter.

Bijwerkingen

Optilast kan soms bijwerkingen geven zoals irritatie van de ogen na toediening. Dit duurt vaak niet lang. Een bittere smaak in de mond of uitslag / jeuk. Bij bijwerkingen altijd even de arts raadplegen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Optilast”