Menu
Sale

Orlistat

Artikelnummer: fc7c05a25410.

* Oorspronkelijke prijs was: € 120,00.Huidige prijs is: € 102,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Orlistat?

Orlistat is een vermageringsmiddel dat de werking van enzymen die vet in de maag en darmen verteren sterk remt. Dit betekent dat een grote hoeveelheid vet in een maaltijd niet door de maag en de darmen verwerkt kan worden, waardoor het vet het lichaam via de ontlasting verlaat en niet opgenomen wordt in het lichaam.

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die Orlistat gebruiken om af te vallen tot 50 procent meer afvallen dan mensen die enkel gezonder eten en meer bewegen. Om af te vallen met dit geneesmiddel, is gezonder eten en meer bewegen wel erg belangrijk.

Wanneer gebruikt u Orlistat?

Orlistat wordt voorgeschreven bij overgewicht en obesitas. Het geneesmiddel is verkrijgbaar in twee sterktes: de capsules van 60 mg en de capsules van 120 mg. De capsules van 60 mg zijn zonder recept te bestellen en voor de sterke capsules van 120 mg is wel een recept nodig. Dit recept wordt enkel voorgeschreven bij mensen die obesitas hebben, wat betekent dat zij een BMI van 28 punten of hoger hebben.

Wanneer gebruikt u geen Orlistat?

Orlistat is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor Orlistat of een van de hulpstoffen in het afslankmiddel (zie bijsluiter). Ook mag het medicijn niet gebruikt worden door mensen met een chronisch malabsorptiesyndroom of een leverstoornis. Omdat het geneesmiddel een wisselwerking kan hebben met andere geneesmiddelen, moet de arts altijd op de hoogte zijn van de medicijnen die de patiënt gebruikt. Gaan deze medicijnen niet samen met Orlistat, dan kan eventueel een ander afslankmiddel voorgeschreven worden.

Hoe dient u Orlistat te gebruiken?

De capsule Orlitstat wordt altijd zonder te kauwen ingenomen met een glas water. Dit kan vlak voor, tijdens of tot na een uur na de maaltijd. Het is belangrijk om te weten dat dit afslankmiddel alleen werkt als er voedingsmiddelen met vet gegeten worden. Bij voedingsmiddelen zonder vet heeft het geneesmiddel geen werking.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Orlistat is driemaal daags 1 capsule voor, tijdens of tot een uur na de maaltijd innemen met voldoende water. Alleen als de dokter anders voorschrijft, mag er van de gebruikelijke dosering afgeweken worden.

Bijwerkingen

Er zijn enkele bijwerkingen van Orlitstat bekend, waaronder darmklachten, lage bloedsuikers, griep of verkoudheid en hoofdpijn. De bijwerkingen van het geneesmiddel verdwijnen doorgaans vanzelf en darmklachten kunnen voorkomen worden door minder vet te eten bij het gebruik van Orlistat.

Let op: Orlistat kan de werking van de anticonceptiepil beïnvloeden. Om een ongewenste zwangerschap te voorkomen, wordt aangeraden om tijdens het gebruik van Orlistat een ander (aanvullend) anticonceptiemiddel te gebruiken.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Orlistat”