Menu
Sale

Ovranette

Artikelnummer: c42af167ed2b.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 53,49.Huidige prijs is: € 50,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Ovranette?

Ovranette is een anticonceptie pil met als belangrijkste werkzame stoffen de hormonen levonorgestrel en ethinylestradiol. Het medicijn beschermt tegen zwangerschap en behoort, doordat het twee hormonen bevat, tot de groep combinatiepillen. Het middel wordt regelmatig voorgeschreven aan vrouwen die een onregelmatige of bijzonder pijnlijke menstruatie hebben.

Wanneer gebruikt u Ovranette?

Over het algemeen wordt Ovranette gebruikt door gezonde vrouwen vanaf 18 jaar oud. Het primaire doel van het middel is om zwangerschap te voorkomen. Het is een van de meest betrouwbare anticonceptiemiddelen. Het medicijn maakt namelijk de baarmoederwand moeilijk doordringbaar voor sperma waardoor bevruchting haast onmogelijk is. Daarnaast wordt Ovranette gebruik door vrouwen die last hebben van een zeer pijnlijke of onregelmatige menstruatie. Het vermindert de menstruatieklachten.

Wanneer kunt u geen Ovranette gebruiken?

Zoals bij alle medicijnen, zijn er bepaalde situaties waarin Ovranette niet kan worden ingenomen. Allereerst is dat vanzelfsprekend wanneer u allergisch bent voor een van de bestandsdelen in het medicijn. Kijk hier vooraf goed naar! Daarnaast kunt u geen Ovranette pillen innemen wanneer u zwanger bent of op het moment dat u borstvoeding geeft. Dit kan namelijk schadelijk zijn voor uw kind. Wanneer u last heeft van hartproblemen, leverproblemen of een storing in de bloedsomloop raden we het gebruik van Ovranette eveneens af. Tot slot is dit medicijn niet te gebruiken door rokers die ouder zijn dan 35.

Hoe dient u Ovranette te gebruiken?

Ovranette pillen behoren tot de zogeheten 21 dagen pillen. Dat betekent dat het drie weken achtereen moet worden geslikt, waarna er een stopweek volgt. Meer hierover vindt u echter onder het kopje ‘dosering’. Het middel is enkel in pilvorm beschikbaar en dient oraal te worden ingenomen, eventueel met wat water.

Dosering

De dosering en dagelijkse inname is bij anticonceptiemiddelen erg belangrijk. Ovranette werkt het beste wanneer u start op de eerste dag van uw menstruatie. Het kan overigens tot de vijfde dag, maar dan duurt het wel zeven dag voor de pil effectief is. De pil dient 21 dagen achter elkaar te worden ingenomen. Op de strip staat de dag vermeld wanneer u deze moet innemen, zodat u goed kunt bijhouden of u de pil niet vergeet. Na 21 dagen volgen zeven dagen waarop geen pil genomen dient te worden. Na twee of drie dagen kan er een bloeding optreden. Na zeven dagen zonder pil begint u met de volgende strip en begint alles weer van voor af aan. Het is ontzettend belangrijk dat u de pil niet een dag vergeet in te nemen!

Eventuele bijwerkingen

Bijwerkingen kunnen altijd optreden. Meestal zijn dit echter enkel bijwerkingen omdat het lichaam aan de pil moet wennen en gaan deze bijwerkingen na enkele dagen vanzelf over. Veel gehoorde bijwerkingen van Ovranette zijn misselijkheid, verminderde sekslust en hoofdpijn. Daarnaast kunt u last krijgen van duizeligheid, acne en kan er sprake zijn van gewichtstoename. Zoals eerder gezegd zijn dit echter bijwerkingen die ontstaan doordat het lichaam moet wennen aan de pil en gaan deze bijwerkingen in vrijwel alle gevallen binnen enkele dagen vanzelf over.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Ovranette”