Menu
Sale

Oxytetracycline

Artikelnummer: dadf42691eb4.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 62,49.Huidige prijs is: € 58,00.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Oxytetracycline?

Dit is een antibioticum welke binnen de groep van tetracycline antibiotica. Het geneesmiddel is een breed spectrum antibioticum. Het is een medicijn wat meerdere soorten bacteriën dood kan laten gaan. Het medicijn wordt bij verschillende soorten bacteriële infecties gebruikt om deze te bestrijden.

Wanneer gebruikt u Oxytetracycline?

Het medicijn wordt gebruikt om verschillende infecties te bestrijden. Denk hierbij aan luchtweginfecties, zoals acute bronchitis, middenoorontstekingen en een longontsteking. Ook bij een blaasontsteking wordt het medicijn gebruikt. Daarnaast wordt het ook bij chlamydia en gonorroe gebruikt. Tevens is het een goed middel bij huidaandoeningen, zoals acne en rosacea, waarbij je rode vlekken in het gezicht krijgt en soms ook puisten en bultjes.

Wanneer kunt u geen Oxytetracycline gebruiken?

Als u overgevoelig bent voor Oxytetracycline of een van de hulpstoffen wordt het afgeraden om van dit medicijn gebruik te maken. Ook als u een verminderde nierfunctie of verminderde leverfunctie heeft wordt het gebruik van dit medicijn afgeraden. Lijdt u aan de auto immuunziekte SLE (Lupus) dan dient u dit medicijn ook niet te nemen. Overleg met uw arts als u last heeft van andere ziekten of gebreken. Ook kan het met andere medicijnen ene wisselwerking hebben. Lees ook de bijsluiter hiervoor. Gebruik het geneesmiddel ook niet als u zwanger bent of wanneer u borstvoeding geeft. Het medicijn is niet geschikt voor kinderen, die jonger dan 12 jaar zijn.

Hoe dient u Oxytetracycline te gebruiken?

U dient het medicijn in een keer door te slikken met wat water. Gebruik geen melkproducten om de tablet door te slikken. Neem het medicijn twee uur voor de maaltijd op een lege maag. Het is belangrijk om de hele kuur af te maken. De kwalen kunnen namelijk terugkomen als u dit niet doet. Een kuur duurt tussen de 7 en 14 dagen. Soms is een langere kuur noodzakelijk.

Dosering

Voor volwassen en kinderen vanaf 12 jaar geldt dat ze iedere 6 uur een of twee tabletten van 250 milligram dienen in te nemen gedurende de kuur. Natuurlijk kan de dokter hiervan afwijken, afhankelijk van de klachten.

Eventuele bijwerkingen

Er zijn bijwerkingen mogelijk. Dit is natuurlijk bij ieder medicijn eigenlijk wel het geval. Het kan zijn dat u last krijgt van diarree, overgeven of buikpijn. Ook kunt u hoofdpijn krijgen. Schimmelinfecties van de mond en vagina behoren ook tot de mogelijkheden. Daarnaast kan uw huid overgevoelig worden. Het is daarom beter om directe zon of een zonnebank te voorkomen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Oxytetracycline”