Menu
Sale

Panadol

*  1,90

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Panadol

Panadol bevat paracetamol, de meest gebruikte stof in een pijnstiller. Dit medicijn wordt gebruikt om diverse pijnklachten en koorts te verminderen.

Wanneer gebruikt u Panadol

Panadol kan bij veel uiteenlopende pijnklachten ingezet worden. Het gaat hierbij om lichte tot matige pijn zoals: hoofdpijn, pijn en of koorts bij griep of verkoudheid, keelpijn, oorpijn, hoofdpijn, pijn na inenting, spit of andere rugpijn,spier en gewrichtspijn en menstruatiepijn.

Panadol werkt snel: u voelt zich na ongeveer een half uur al een stuk beter. De pijnstillende en koortsverlagende werking houdt zo’n 6 uur lang aan.

Wanneer gebruikt u geen Panadol

Gebruik Panadol niet als u overgevoelig bent voor de werkzame stof paracetamol of een van de hulpstoffen in het product. En ben voorzichtig met het innemen van deze pijnstiller als u grote hoeveelheden alcohol gebruikt of als u lijdt aan een lever of nieraandoening.

Hoe dient u Panadol te gebruiken?

Panadol is onder andere verkrijgbaar als zetpil en als tablet. De tabletten moeten zonder te kauwen worden doorgeslikt met voldoende vloeistof. De zetpillen zijn voor anaal gebruik en zijn ook verkrijgbaar in lagere sterktes voor jonge kinderen.

Dosering

Panadol is verkrijgbaar in verschillende sterktes: 125 mg, 250 mg, 500 mg en 1000 mg. De algemene richtlijnen voor dosering zijn als volgt:
Volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar: één- tot driemaal daags 500 tot 1000 mg.
Kinderen van 12 tot 15 jaar: vier- tot zesmaal daags 500 mg.
Kinderen van 9 tot 12 jaar: drie- tot viermaal daags 500 mg.

Wacht minimaal vier uur voordat u de volgende dosis inneemt.

Bijwerkingen

Panadol bevat het goed verdraagbare paracetamol en veroorzaakt zelden bijwerkingen. Een enkele keer kunnen er klachten ontstaan als: huiduitslag of galbulten door overgevoeligheid en hoofdpijn.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Panadol”