Menu

Pantoprazol

Artikelnummer: 1762dd207042.
Categorie:

*  54,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Pantoprazol?

Dit medicijn valt onder de groep van protonpompremmers. Het zijn medicijnen welke ervoor zorgen dat de productie van maagzuur omlaag gaat. De werkzame stof helpt om de maagwand minder zure stoffen te laten uitscheiden. Het maagslijmvlies heeft hierdoor meer rust en klachten als maagpijn, een opgeblazen gevoel en zure oprispingen worden een stuk minder.

Wanneer gebruikt u Pantoprazol?

Het middel wordt gebruikt als iemand maagklachten heeft. Denk hierbij aan reflux (maagzuur dat omhoog komt), brandend maagzuur, maagpijn, een maagzweer of een darmzweer of het syndroom Zollinger Ellison. Ook als men specifieke medicijnen gebruikt kan de dokter dit geneesmiddel voorschrijven.

Wanneer kunt u geen Pantoprazol gebruiken?

Dit medicijn is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar. Ook als u overgevoelig bent voor de werkzame stof of de hulpstoffen dient u dit medicijn niet te nemen. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft dient u met uw arts te overleggen of u het medicijn kunt innemen.

Hoe dient u Pantoprazol te gebruiken?

De tabletten hebben een maagsap bestendige laag. Het is daarom goed om de tabletten niet fijn te kauwen, maar om ze in een keer door te slikken met wat water of een sapje. Neem de tablet een uur voor de maaltijd (op een lege maag) in. De arts zal adviseren hoe lang je het medicijn dient in te nemen. Het is afhankelijk van de klachten hoe lang je dit medicijn dient te gebruiken.

Dosering

De tabletten zijn verkrijgbaar in een dosering van 20 milligram en 40 milligram. De arts zal de juiste dosering voorschrijven. Voor volwassen en kinderen vanaf 12 jaar is dit vaak 1 tot 2 tabletten van 20 milligram per dag. Bij de behandeling van een maagzweer of een darmzweer gelden vaak afwijkende doseringen.

Eventuele bijwerkingen

Er zijn altijd bijwerkingen mogelijk bij het innemen van een medicijn. Zo ook bij dit medicijn. De meest voorkomende bijwerkingen van dit medicijn zijn maag-darmklachten, hoofdpijn en duizeligheid.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Pantoprazol”