Menu
Sale

Paracetamol

* Oorspronkelijke prijs was: € 2,25.Huidige prijs is: € 0,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Paracetamol?

Paracetamol kwam in 1893 voor het eerst op de markt. Sindsdien is het ‘s werelds meest gebruikte koortsverlagende pijnstiller. Artsen adviseren bij pijnklachten en koorts vaak eerst Paracetamol. Dit omdat het weinig bijwerkingen geeft. Paracetamol voorkomt dat pijnprikkels in de hersenen aankomen, waardoor u de pijn niet meer voelt. Het pijnstillende en koortsverlagende effect treedt na ongeveer een half uur op.

Wanneer gebruikt u Paracetamol?

Paracetamol wordt gebruikt om pijn te stillen en koorts te verlagen. Het gaat hierbij om lichte tot matige pijn zoals bijvoorbeeld: hoofdpijn, spanningshoofdpijn, migraine, clusterhoofdpijn, pijn en of koorts bij griep of verkoudheid, keelpijn, oorpijn, hoofdpijn, pijn na inenting, spit of andere rugpijn, spier- en gewrichtspijn en menstruatiepijn.

Wanneer gebruikt u geen Paracetamol?

Paracetamol niet gebruiken als u overgevoelig bent voor de werkzame stof paracetamol of een van de hulpstoffen in het product. Ben voorzichtig met het innemen van dit medicijn als u grote hoeveelheden alcohol gebruikt of als u lijdt aan een lever of nieraandoening

Hoe dient u Paracetamol te gebruiken?

Paracetamol is in diverse soorten verkrijgbaar. Er zijn onder andere paracetamol tabletten, zetpillen, bruistabletten, kauwtabletten, smelttabletten, drankjes en poeders.

Dosering

Paracetamol is verkrijgbaar in verschillende sterktes: 120 mg, 240 mg, 500 mg en 1000 mg. De algemene dosering is als volgt:
Volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar: één- tot driemaal daags 500 tot 1000 mg.
Kinderen van 12 tot 15 jaar: vier- tot zesmaal daags 500 mg.
Kinderen van 9 tot 12 jaar: drie- tot viermaal daags 500 mg.

Wacht minimaal vier uur voordat u de volgende dosis inneemt.

Bijwerkingen

Paracetamol veroorzaakt zelden bijwerkingen. Klachten die heel soms optreden, zijn onder andere huiduitslag of galbulten door overgevoeligheid, hoofdpijn. Dit kan optreden als u te vaak pijnstillers slikt, waardoor het lichaam er afhankelijk van is geworden.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Paracetamol”