Menu
Sale

Paracodine

Artikelnummer: 416b85fd93b6.

* Oorspronkelijke prijs was: € 56,99.Huidige prijs is: € 49,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Paracodine?

Paracodine is een geneesmiddel dat gebruikt wordt om hoestprikkels te verminderen. Gebruikt u dit geneesmiddel, dan heeft u minder neiging om te hoesten. Paracodine is een receptplichtig medicijn, wat betekent dat u altijd een recept nodig heeft om dit medicijn te kunnen gebruiken.

Wanneer gebruikt u Paracodine?

Paracodine wordt voorgeschreven om een aanhoudende kriebelhoest te bestrijden. Het gaat om een droge hoest, die veroorzaakt wordt omdat de luchtwegen geïrriteerd zijn. Dit kan komen door een verkoudheid, maar ook door een andere oorzaak. Paracodine vermindert de prikkel om te hoesten, waardoor het hoesten vermindert. Omdat de patiënt minder hoest, kunnen de luchtwegen sneller herstellen en voelt de patiënt zich sneller beter.

Wanneer gebruikt u geen Paracodine?

Paracodine is niet voor iedereen een geschikt medicijn. Zo mag het geneesmiddel niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig of allergisch zijn voor de stoffen in het geneesmiddel (zie bijsluiter), mensen die chronische obstipatie hebben of een aandoening hebben waarbij de ademhaling niet onderdrukt mag worden. Heeft de patiënt last van een hoestprobleem door slijm in de longen, dan wordt Paracodine ook niet voorgeschreven. Dit geneesmiddel werkt namelijk alleen bij een droge hoest.

Hoe dient u Paracodine te gebruiken?

Paracodine wordt geleverd in de vorm van een tablet of in de vorm van een siroop. De tabletten Paracodine worden ingenomen met een beetje water en zonder te kauwen. De siroop wordt voorgeschreven aan mensen die wel Paracodine willen gebruiken, maar geen tabletten willen of kunnen slikken. Ook wordt de siroop standaard voorgeschreven aan kinderen van 6 tot 12 jaar oud. Door Paracodine voor het slapen te gebruiken, heeft u minder last van hoesten als u gaat slapen en verbetert de nachtrust aanzienlijk.

Let op: de werkzame stof van Paracodine kan na langere tijd een verslavende werking hebben. Daarom mag u dit geneesmiddel nooit langer dan vijf dagen achtereen gebruiken zonder het expliciete advies van een arts.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Paracodine is als volgt. Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar mogen een tot drie keer per dag 1 tablet van 10 milligram of 5 tot 10 milliliter siroop. Kinderen van 6 tot 12 jaar mogen een tot drie keer per dag 2,5 tot 5 milliliter siroop. Kinderen die jonger zijn dan 6 jaar oud, mogen dit geneesmiddel niet gebruiken.

Bijwerkingen

Het gebruik van Paracodine kan voor bijwerkingen zorgen. Denk hierbij aan klachten als hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid met eventueel overgeven, verstopping en slaperigheid. Heeft de gebruiker veel last van deze of andere klachten, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Paracodine”