Menu
Sale

Perindopril

Artikelnummer: 9ed575eb9ce3.
Categorie:

*  48,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Perindopril?

Dit is een zogenoemde ACE remmer. Het is een medicijn om de bloeddruk te verlagen en om hart beter te laten werken.

Wanneer gebruikt u Perindopril?

Het medicijn wordt gebruikt bij een te hoge bloeddruk. Ook wordt het gebruikt als iemand last heeft van hartfalen of na een hartinfarct.

Wanneer kunt u geen Perindopril gebruiken?

U dient dit middel niet te nemen als u allergisch bent voor de werkzame stof Perindopril of voor andere ACE remmers. Ook als u allergisch bent voor de hulpstoffen dient u deze niet in te nemen.
Als u zwanger bent of borstvoeding geeft dient u dit medicijn niet te gebruiken. Het is verstandig om met uw arts te overleggen of u dit middel kunt gebruiken als u een ernstige aandoening heeft of andere medicijnen slikt.

Hoe dient u Perindopril te gebruiken?

U dient het medicijn iedere dag op hetzelfde tijdstip in te nemen. Het beste is om dit in de ochtend te doen. Neem het in voor de maaltijd en slik de tablet in zijn geheel door met wat vloeistof.

Dosering

De tabletten zijn verkrijgbaar in een dosering van 2, 4 en 8 milligram. Uw arts zal u de juiste dosering voorschrijven. Voor volwassenen vanaf 18 jaar is dit vaak een tablet per dag.
Als u een dosis heeft gemist kunt u deze tot 16 uur later nog innemen. Als er meer tijd is verstreken dan dient u de dosis over te slaan. Neem nooit een dubbele dosering in, omdat dit kan leiden tot een te lage bloeddruk, klachten van het hart of zelfs bewusteloosheid. Waarschuw direct uw arts als u een dubbele dosis heeft gehad.

Eventuele bijwerkingen

Het is mogelijk dat er bijwerkingen optreden. Eigenlijk geldt dit voor iedere medicijn. U kunt duizelig worden, kriebelhoest krijgen of hoofdpijn.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Perindopril”