Menu
Sale

Phenergan

Artikelnummer: 120c20ab3d64.
Categorieën: ,

*  48,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Phenergan?

Dit middel bevat de werkzame stof promethazine en valt onder de groep van antihistamines. Dit zijn medicijnen welke helpen om allergische reacties te onderdrukken. Een allergische reactie kan door een histamine veroorzaakt worden. Het is een lichaamseigen stof welke door het afweersysteem geactiveerd wordt. Het medicijn zorgt dat er minder histamines aangemaakt worden om de allergische reactie tegen te gaan. De allergische reactie kan huiduitslag zijn, een niesbui, jeuk of een verstopte neus of rode ogen.

Wanneer gebruikt u Phenergan?

Het medicijn wordt bij verschillende allergieën voorgeschreven. Denk hierbij aan hooikoorts, allergieën voor huisdieren en ook de huisstofmijt. Het middel helpt tevens om signalen te blokkeren in de hersenen richting het braakcentrum. Hierdoor is het ook een geschikt middel tegen reisziekte of bij misselijkheid en braken.

Wanneer kunt u geen Phenergan gebruiken?

Dit medicijn is ongeschikt voor kinderen tot twee jaar. Vanaf twee jaar gelden er afwijkende doseringen. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft dient u met uw arts te overleggen of dit medicijn geschikt is voor u.

Hoe dient u Phenergan te gebruiken?

Het medicijn is te gebruiken als een drankje of als een tablet. De tabletten dienen in een keer (zonder kauwen) doorgeslikt te worden met wat water. De elixer (het drankje) dient u met de juiste dosering en de hulp van de maatbeker in te nemen. Het medicijn kan voor of na de maaltijd ingenomen worden. Als het medicijn gebruikt wordt om reisziekte tegen te gaan dan dient u het minimaal een uur voor vertrek in te nemen.

Dosering

Bij volwassenen worden vaak de volgende doseringen voorgeschreven. Bij een allergie klacht dient u twee keer per dag 12,5 milligram in te nemen of een keer per dag 25 milligram voor het slapen gaan. Bij reisziekte dient u twee keer per dag 25 milligram in te nemen. Als u misselijk bent of moet braken dan dient u 25 milligram te gebruiken en kunt u dit iedere vier tot zes uur herhalen.
De arts zal u adviseren hoe lang u het medicijn dient te gebruiken.

Eventuele bijwerkingen

Het medicijn kan bijwerkingen veroorzaken. Denk hierbij aan duizeligheid, slaperigheid en sufheid. Vooral de eerste paar dagen kan dit voorkomen. Ook kunt u last krijgen van een droge mond, neus en droge ogen. Daarnaast kan hoofdpijn en oorsuizen ook een bijwerking van het medicijn zijn.
Lees de bijsluiter voor alle mogelijke bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Phenergan”