Menu
Sale

Picato

Artikelnummer: 057db52c9106.
Categorie:

*  229,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Picato?

Picato is een geneesmiddel tegen actinische keratose, ofwel een door de zon beschadigde huid. Het geneesmiddel bevat de stof mebutaat en dit is een geneesmiddel dat beschadigde huidcellen kapot maakt. Op deze manier kunnen er nieuwe huidcellen in de plaats komen en herstelt de huid sneller.

Wanneer gebruikt u Picato?

Picato wordt gebruikt bij actinische keratose. Bij actinische keratose is de huid op bepaalde plaatsen beschadigd door jarenlange blootstelling aan de zon. Bij actinische keratose verschijnen er kleine, ruwe plekjes op de huid, die doorgaans lichtbruin gekleurd zijn. In sommige gevallen gaat de huidaandoening over in huidkanker, maar dit is niet altijd het geval.

Omdat actinische keratose over kan gaan in huidkanker en de huidplekjes ontsierend zijn, wordt Picato gebruikt om de huidaandoening te behandelen. Door Picato te gebruiken worden de kapotte huidcellen afgestoten door de huid, waardoor er nieuwe huidcellen op de plaats kunnen groeien en de huid kan herstellen.

Wanneer gebruikt u geen Picato?

Picato is niet geschikt voor mensen die allergisch zijn voor de stoffen in het geneesmiddel of open wonden op de huid hebben. Ook mag het geneesmiddel niet gebruikt worden bij actinische keratose op de lippen, in de binnenkant van de oren, op de oogleden en rond de neusgaten.

Hoe dient u Picato te gebruiken?

Picato zalf wordt aangebracht op een schone en droge huid. Na het insmeren van de zalf, mag de huid niet afgedekt worden met verband of met een kledingstuk. Ook moet Picato minstens twee uur voor het slapengaan gebruikt worden, zodat de huid niet afgedekt wordt door de dekens in bed. Na het insmeren van de zalf, moet de gebruiker de handen goed wassen om te voorkomen dat het product in de ogen komt.

Na het insmeren van de huid met Picato, mag de behandelde huid gedurende zes uur lang zo min mogelijk aangeraakt worden. Gedurende de behandelperiode van Picato mag de behandelde huid niet nat worden, mogen er geen andere verzorgingsproducten op komen en mag er ook geen make-up op komen. De behandelperiode van Picato varieert van twee tot drie dagen (twee voor het lichaam, drie voor het gezicht).

De tubes Picato moeten in de koelkast bewaard worden en zijn zeer beperkt houdbaar. Iedere dag wordt er een nieuwe tube Picato aangebroken om te voorkomen dat er zalf wordt gebruikt die niet meer houdbaar is.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Picato is gedurende twee tot drie dagen (twee dagen voor het lichaam en drie voor het gezicht) eenmaal daags wat zalf aanbrengen op de aangedane plekken op de huid.

Bijwerkingen

In de behandelperiode van Picato treden vaak huidreacties op, vooral na het aanbrengen van de zalf. De behandelde huid kan bijvoorbeeld pijnlijk worden, maar ook rood worden of gaan jeuken. Ook komt het voor dat er zweertjes op de huid komen en blaren ontstaan na het gebruik van Picato. Deze reacties zijn normaal en horen bij het genezingsproces van de huid. Na een tijdje gaan de reacties vanzelf over, hier hoeft u dan ook niets aan te doen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Picato”