Menu
Sale

Pizotifeen

Artikelnummer: 75b337fbc1c2.
Categorie:

*  66,70

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Pizotifeen?

Pizotifeen is een geneesmiddel dat gebruikt wordt om aanvallen van migraine en/of clusterhoofdpijn te voorkomen. De gelijknamige werkzame stof van het geneesmiddel heeft invloed op de bloedvaten van de hersenen, die door de stof minder snel verwijden. Omdat de bloedvaten in de hersenen zich door Pizotifeen minder snel verwijden, kunnen bepaalde hoofdpijnklachten door het geneesmiddel voorkomen worden.

Wanneer gebruikt u Pizotifeen?

Pizotifeen wordt voorgeschreven om bepaalde hoofdpijnklachten te voorkomen. Denk hierbij aan migraine, maar ook aan clusterhoofdpijn. Het geneesmiddel helpt niet bij het behandelen van de bestaande klachten van een migraineaanval of een clusterhoofdpijnaanval, maar voorkomt dat er een nieuwe aanval optreedt.

Wanneer gebruikt u geen Pizotifeen?

Pizotifeen is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de gelijknamige werkzame stof van het geneesmiddel of een van de hulpstoffen in het medicijn (zie bijsluiter). Mensen met een andere gezondheidsaandoening of die andere medicatie gebruiken, moeten het gebruik van Pizotifeen overleggen met een arts. Pizotifeen kan namelijk een wisselwerking hebben met andere geneesmiddelen en hierdoor is het gebruik van dit medicijn niet altijd wenselijk.

Hoe dient u Pizotifeen te gebruiken?

Pizotifeen wordt bij voorkeur in de avond ingenomen, net voor het slapengaan. Neemt de gebruiker een vrij hoge dosering van het geneesmiddel, dan wordt aangeraden om de totale dosis verspreid over de dag in te nemen. In dit geval geeft de arts advies over het op de juiste manier innemen van het geneesmiddel. Voor de juiste werking, moet Pizotifeen dagelijks worden ingenomen. Een arts bepaalt hoe lang het geneesmiddel gebruikt moet worden.

Dosering

Pizotifeen wordt geleverd in tabletten van 0,5 milligram en tabletten van 1,5 milligram. De algemene dosering van het geneesmiddel is 1,5 milligram per dag voor volwassenen (1 tablet van 1,5 milligram of 3 tabletten van 0,5 milligram per dag) en 0,5 tot 1,5 milligram per dag voor kinderen vanaf 7 jaar. Dagdoseringen tot 1 milligram kunnen in de avond in een keer worden ingenomen door kinderen die Pizotifeen gebruiken.

Bijwerkingen

Het gebruik van Pizotifeen kan voor bepaalde bijwerkingen zorgen, waaronder klachten als slaperigheid, vermoeidheid, een toegenomen eetlust (met eventuele gewichtstoename tot gevolg), duizeligheid, een droge mond en misselijkheid. Heeft de gebruiker veel last van de bijwerkingen van het geneesmiddel, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Pizotifeen”