Menu
Sale

Ponstan

Artikelnummer: 77533bc45d4a.

*  63,00

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Ponstan?

Ponstan is een sterke pijn bestrijder. Het valt onder de zogenoemde NSAID’s, wat ontstekingsremmende pijnstillers zijn. De stof merfanaminezuur remt het aanmaken van de prostaglandines, wat een soort van hormoonachtige stof is welke in het lichaam zorgt voor pijn, ontstekingen (zwellingen en een rode huid) en ook koorts. Het medicijn wordt gebruikt om de pijn te verzachten en de ontstekingen tegen te werken.

Wanneer gebruikt u Ponstan?

Het medicijn wordt gebruikt bij ontstekingsreactie van reuma en gewrichtsblessures. U kunt bij de gewrichtsblessures denken aan reumatoïde artritis, de ziekte van Bechterew, artrose, het carpaal tunnelsyndroom, een slijmbeursontsteking en bijvoorbeeld bij een tenniselleboog). Ook wordt het middel gebruikt bij spit, pijn na een operatie, menstruatie of een verwonding of andere oorzaak van pijn.

Wanneer kunt u geen Ponstan gebruiken?

Het medicijn is niet geschikt voor kinderen jonger dan 14 jaar. Jonge volwassenen zullen een afwijkende dosering voorgeschreven krijgen. Als u zwanger bent of wilt worden en ook als u borstvoeding geeft is het goed om het gebruik van dit medicijn met de arts te bespreken. Aangezien het medicijn sufheid kan veroorzaken is het beter om geen zware machines of een auto te besturen.

Hoe dient u Ponstan te gebruiken?

Het medicijn komt in de vorm van capsules en tabletten. U dient deze in zijn geheel en zonder te kauwen door te slikken, tijdens of net na de maaltijd om darmklachten te voorkomen. Bent u een keer een dosis vergeten? Dan is het goed om dit alsnog te doen, mits het niet al bijna tijd is voor de nieuwe dosis. Het is niet verstandig om een vergeten dosis te compenseren met een dubbele dosis. Het is mogelijk dat het medicijn maagklachten veroorzaakt. Het is goed om bij langdurig gebruik van dit geneesmiddel met de arts te overleggen of een maagbeschermer nodig is.

Dosering

Het beste is om drie keer per dag 250 tot 500 milligram te gebruiken. De arts zal aangeven voor hoe lang u het medicijn dient te gebruiken.

Eventuele bijwerkingen

Het is mogelijk dat er bijwerkingen optreden. Denk hierbij aan maagklachten, zoals diarree, verstopping of buikpijn en misselijkheid. Daarnaast kunt u duizelig worden, suf of slaperig. Vooral de eerste paar dagen na het starten met dit medicijn is dat mogelijk. Ook kunt u hoofdpijn krijgen. Lees ook de bijsluiter voor alle mogelijke bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Ponstan”