Menu
Sale

Pramipexol

Artikelnummer: e9a2f090a7f8.

*  63,90

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Pramipexol?

Pramipexol is een dopamine-agonist. Dit is een geneesmiddel dat de dopaminereceptoren in de hersenen actief stimuleert, met een positief effect op de spieren als gevolg. Door gebruik te maken van het geneesmiddel Pramipexol met de gelijknamige werkzame stof, kunnen symptomen van het Restless Legs Syndrome (rusteloze benen) en de ziekte van Parkinson verminderen.

Wanneer gebruikt u Pramipexol?

Pramipexol wordt voornamelijk voorgeschreven bij het Restless Legs Syndrome, ook wel rusteloze benen genoemd. Mensen die te maken hebben met deze aandoening, hebben last van tintelende, jeukende of pijnlijke benen. Door de benen continu te bewegen, verdwijnen de klachten van de aandoening. Het gevolg is dat de patiënten maar moeilijk in slaap komen, simpelweg omdat de benen steeds moeten bewegen.

Pramipexol kan de klachten van het Restless Legs Syndrome verminderen, zodat de slaapproblemen door deze aandoening opgelost kunnen worden. Tot slot kan het geneesmiddel ook voorgeschreven worden bij de ziekte van Parkinson, soms in combinatie met een ander medicijn.

Wanneer gebruikt u geen Pramipexol?

Pramipexol is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de gelijknamige werkzame stof van het geneesmiddel of een van de hulpstoffen in het medicijn (zie bijsluiter). Mensen met gezondheidsklachten, moeten het gebruik van Pramipexol overleggen met hun arts.

Hoe dient u Pramipexol te gebruiken?

Bij het gebruik van Pramipexol tegen het Restless Legs Syndrome, moet het geneesmiddel te allen tijde in de avonduren worden ingenomen. Idealiter wordt het medicijn twee tot drie uur voor het slapengaan geslikt, zodat de werking bij het naar bed gaan optimaal is. Doorgaans wordt het gebruik van Pramipexol langzaam opgebouwd. Hierbij wordt er met een lagere startdosering begonnen en de dosering onder begeleiding van een arts langzaam iets hoger wordt. Wil de gebruiker stoppen met Pramipexol, dan moet dit ook altijd langzaam gedaan worden door het gebruik van het geneesmiddel af te bouwen.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Pramipexol in de eerste week van het gebruik, is 1 tablet van 0,088 mg in de avond innemen. Hierna wordt de dosering gehanteerd die door de arts wordt voorgeschreven.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van Pramipexol kan de gebruiker te maken krijgen met bepaalde bijwerkingen. Dit zijn misselijkheid (en eventueel overgeven), slaperigheid of juist slapeloosheid, abnormale dromen, hoofdpijn, obstipatie en ongecontroleerde spierbewegingen. Bij overmatige last van de bijwerkingen, wordt aangeraden contact op te nemen met een arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Pramipexol”