Menu
Sale

Pravastatine

Artikelnummer: bd75b95a011e.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 89,00.Huidige prijs is: € 81,00.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Pravastatine?

Pravastatine wordt ook wel Lipostat genoemd. Het is een geneesmiddel welke helpt om het cholesterol in het bloed te verlagen. De werkzame stof is Pravastatine en deze valt onder de groep van cholesterolsyntheseremmers. Het is een geneesmiddel welke helpt om de lever minder cholesterol aan te laten maken. Het helpt om de kans op hart- en vaatziekten te verminderen.

Wanneer gebruikt u Pravastatine?

Het medicijn wordt gebruikt als het cholesterolgehalte te hoog is in het bloed. Ook wordt het gebruikt bij mensen met een hogere kans op hart- en vaatziekten.

Wanneer kunt u geen Pravastatine gebruiken?

Gebruik dit medicijn niet als u zwanger bent, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft.

Hoe dient u Pravastatine te gebruiken?

Het medicijn werkt het beste als u het ’s avonds inneemt. Dat komt omdat de lever vooral in de nacht cholesterol aanmaakt. Gebruik geen alcohol in combinatie met dit medicijn. Het kan namelijk een zeer belastende combinatie zijn voor uw lever.

Dosering

Het medicijn is verkrijgbaar in tabletten van 10, 20 en van 40 milligram. De arts weet welke dosering u dient te gebruiken. Vaak wordt er een tablet per etmaal voorgeschreven. Als u een dosis een keer vergeet dan kunt u deze tot acht uur later nog innemen.

Eventuele bijwerkingen

Er zijn bijwerkingen mogelijk bij het innemen van dit medicijn. Denk hierbij aan spierklachten, zoals spierpijn, spierkramp of gewrichtspijn. Als dit het geval is dient u contact op te nemen met de arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Pravastatine”