Menu
Sale

Premique

*  81,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Premique?

Premique is een geneesmiddel dat gebruikt wordt als hormoonsuppletietherapie, ook wel HST genoemd. De werkzame stoffen van het hormoonpreparaat zijn oestradiol (oestrogeen) en medroxyprogesteron (progestageen). Het geneesmiddel wordt voorgeschreven aan vrouwen die in de overgang zitten en hierdoor een tekort hebben aan oestrogeen. Door Premique te gebruiken, wordt dit tekort opgeheven en verdwijnen bepaalde overgangsklachten.

Wanneer gebruikt u Premique?

Premique wordt voorgeschreven aan vrouwen die te maken hebben met specifieke overgangsklachten, waaronder opvliegers, overmatig zweten, stemmingswisselingen, angsten, droge slijmvliezen en slaapproblemen. Door Premique te gebruiken, wordt het tekort aan oestrogeen opgeheven en verdwijnen de klachten die door een disbalans in het hormoonniveau veroorzaakt worden. Omdat Premique ook een progestageenhormoon bevat, wordt de baarmoeder beschermd tegen eventuele bijwerkingen van het geneesmiddel. Dit betekent dat Premique voornamelijk wordt voorgeschreven aan vrouwen die de baarmoeder nog hebben.

Wanneer gebruikt u geen Premique?

Premique mag niet door iedere vrouw gebruikt worden. Zo is het geneesmiddel niet geschikt voor vrouwen die overgevoelig zijn voor de stoffen in het medicijn (zie bijsluiter voor complete lijst), vrouwen die borstkanker hebben (gehad), kanker in het baarmoederslijmvlies hebben (gehad) of een andere vorm van kanker hebben (gehad) die gevoelig is voor hormonen. Vrouwen met een aandoening van het baarmoederslijmvlies, een trombose, een bloed-, hart- of vaatziekte of een leveraandoening mogen Premique ook niet gebruiken. In de bijsluiter van het geneesmiddel vindt u een complete lijst met aandoeningen waarbij het gebruik van Premique niet gewenst is.

Hoe dient u Premique te gebruiken?

Premique wordt geleverd in de vorm van tabletten, die op een vast tijdstip met een beetje water ingenomen moeten worden. Dit kan voor de maaltijd, maar ook tijdens of na de maaltijd. Is de strip Premique leeg, dan begint de vrouw direct met een nieuwe strip. Premique heeft geen stopweek en daarom ook geen onttrekkingsbloeding. Het gebruik van twee jaar of langer achtereen moet altijd overlegd worden met een arts.

Dosering

De standaard dosering van Premique is eenmaal daags 1 tablet. Van deze dosering mag niet afgeweken worden.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van Premique kunnen bijwerkingen optreden. Denk hierbij aan klachten als maag-darmklachten, doorbraakbloedingen, toegenomen vaginale afscheiding, gespannen en pijnlijke borsten en hoofdpijn. Heeft u veel last van deze of andere bijwerkingen of heeft u te maken met bijwerkingen die niet in de bijsluiter van Premique vermeld worden, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Premique”