Menu
Sale

Primolut N

Artikelnummer: 1edfd90d816e.
Categorieën: ,

*  48,00

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Primolut N?

Primolut N is een medicijn dat wordt gebruikt door vrouwen met klachten rondom de menstruatiecyclus. De meest belangrijke stof in het medicijn is norethisteron. Dat wordt gezien als een vrouwelijk geslachtshormoon dat dezelfde werking heeft als het natuurlijke progesteron.

Wanneer wordt dit medicijn gebruikt?

Primolut N kunt u gebruiken bij allerlei kwaaltjes rondom de menstruatiecyclus, bij overgangsklachten, bij teveel vaginaal bloedverlies en bij het uitstellen van de menstruatie. Ook wordt het medicijn gebruikt bij endometriose. Wanneer het slijmvlies dat zich aan de binnenkant van de baarmoeder bevindt, ook aan de buitenkant aanwezig is, kunnen er bloedingen en pijn ontstaan. Primolut N kan hier een einde aan maken.

Wanneer kunt u geen Primolut N gebruiken?

Wanneer u zwanger bent of binnenkort wilt worden, is het af te raden om dit medicijn te slikken. Primolut N kan namelijk zeer schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Gebruik dit medicijn dus in geen geval wanneer u zwanger bent en beter ook niet wanneer u binnenkort zwanger wilt worden. Wanneer u borstvoeding geeft, is het verstandig om pas met het gebruik van Primolut N te beginnen wanneer u zeker weet dat u genoeg moedermelk aanmaakt. Binnen zes weken na de geboorte kunt u hiervan op de hoogte zijn. Primolut N zorgt er namelijk voor dat uw lichaam minder moedermelk aanmaak. Hoewel het medicijn in minieme hoeveelheid in de moedermelk terecht komt, heeft dit geen schadelijke gevolgen voor de baby.

Hoe dient u Primolut N te gebruiken?

Dit medicijn kan op verschillende manieren worden gebruikt. Dat is afhankelijk van de kwaal waarvoor het medicijn gebruikt moet worden. Het medicijn kan continu gebruikt worden of enkel gedurende een bepaalde periode van de menstruatiecyclus. Het is belangrijk om hier een goed beeld van te hebben voordat u het medicijn gaat gebruiken. Primolut N wordt over het algemeen oraal ingenomen met behulp van een glas water.

Dosering

Hoelang het medicijn gebruikt wordt, hangt af van de kwaal Dat kan variëren van een week tot enkele maanden. Bij sommige kwalen dient u het medicijn een keer per dag in te nemen, terwijl het bij andere juist drie keer per dag dient ingenomen te worden. Het maakt niet uit op welk tijdstip van de dag u het medicijn neemt, zolang het maar evenredig over de dag verdeeld is.

Wat zijn de bijwerkingen van Primolut N?

Er zijn verschillende bijwerkingen bekend van dit medicijn. Zo heeft het medicijn natuurlijk invloed op de menstruatiecyclus en daardoor kunnen er diverse bijwerkingen optreden zoals bloedverlies of het uitblijven van de menstruatie. Daarnaast kunnen er bijwerkingen ontstaan zoals hoofdpijn en duizeligheid.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Primolut N”