Menu
Sale

Prochlorperazine

Artikelnummer: f6709dd27f58.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 71,00.Huidige prijs is: € 64,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Prochlorperazine?

Prochlorperazine is een geneesmiddel dat voorgeschreven wordt om misselijkheid en overgeven te verminderen, bijvoorbeeld bij migraine of reisziekte. De werkzame stof van het medicijn heeft invloed op het braakcentrum in de hersenen, waarbij het natuurlijke braakreflex geremd wordt. Door Prochlorperazine te gebruiken, neemt de misselijkheid snel af en kan voorkomen worden dat de gebruiker moet braken.

Prochlorperazine is een receptplichtig geneesmiddel, wat betekent dat het medicijn enkel met een recept van een erkend arts verkregen en gebruikt kan worden.

Wanneer gebruikt u Prochlorperazine?

Prochlorperazine wordt voornamelijk gebruikt om misselijkheid door migraine en reisziekte te verminderen. Het geneesmiddel helpt om de klachten van migraine en reisziekte te voorkomen, maar laat bestaande misselijkheid ook verdwijnen.

Wanneer gebruikt u geen Prochlorperazine?

Prochlorperazine is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de gelijknamige werkzame stof van het medicijn. Bij een hartziekte, een leverziekte, een bloedziekte, glaucoom, epilepsie, dementie, de ziekte van Parkinson, een prostaataandoening, een schildklieraandoening of andere gezondheidsproblemen moet het gebruik van Prochlorperazine overlegd worden met een arts.

Hoe dient u Prochlorperazine te gebruiken?

Prochlorperazine wordt geleverd in de vorm van tabletten, die zonder te kauwen en met voldoende vloeistof geslikt moeten worden. Bij het vergeten van een tablet, kan deze alsnog ingenomen worden. Is het tijd voor de volgende dosis, dan laat u het vergeten tablet achterwege. Het is niet toegestaan een dubbele dosis Prochlorperazine te nemen om een vergeten dosis alsnog te kunnen nemen.

Dosering

De dosering van Prochlorperazine voor het voorkomen van misselijkheid, is als volgt: twee tot driemaal daags 5 mg tot 10 mg Prochlorperazine. De dosering van het geneesmiddel bij acute misselijkheid, is als volgt: eenmaal 20 mg en zo nodig iedere twee uur 10 mg Prochlorperazine. Het geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen die jonger zijn dan 12 jaar.

Bijwerkingen

Net zoals andere geneesmiddelen, kan ook het gebruik van Prochlorperazine voor bepaalde bijwerkingen zorgen. De bijwerkingen die het meest voorkomen bij het gebruik van Prochlorperazine, zijn de volgende:

  • Een verstopte neus;
  • Huiduitslag;
  • Overgevoeligheid van de huid voor zonlicht;
  • Duizeligheid;
  • Slaperigheid;
  • Erectieproblemen;
  • Slapeloosheid;
  • Een droge mond;
  • Nervositeit;
  • Productie van melk in de borsten (ook bij mannen).

Bij veel of langdurige last van de bijwerkingen, wordt aangeraden contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Prochlorperazine”