Menu
Sale

Proctofoam

Artikelnummer: 5dc4ab5c4d1e.
Categorie:

*  59,00

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Proctofoam?

Dit is een geneesmiddel wat bij het huidirritaties gebruikt wordt. Er zitten twee werkzame stoffen in dit middel. Er zit pramocaïne in het geneesmiddel welke de huid verdooft en ook hydrocortison welke een ontstekingsremmende werking heeft om de jeuk, roodhuid en de zwelling tegen te gaan. het medicijn zorgt voor een combinatie va deze stoffen in een gemakkelijke schuimende gel (foam) welke ontwikkeld is om in de anale zone te gebruiken.

Wanneer gebruikt u Proctofoam?

Het middel wordt gebruikt als iemand last heeft van jeuk, aambeien of andere irritaties rondom de anus of het rectum. Het middel dient lokaal aangebracht te worden en zorgt ervoor dat de symptomen en de zwellingen op een fijne manier verdwijnen. Vaak bent u binnen een paar dagen verlost van de klachten.

Wanneer kunt u geen Proctofoam gebruiken?

Het middel is niet geschikt voor kinderen. Als u zwanger wilt worden of bent of als u borstvoeding geeft dient u met uw arts te overleggen of u het medicijn kunt gebruiken.

Hoe dient u Proctofoam te gebruiken?

U dient het middel lokaal te gebruiken in het rectum (als u inwendige aambeien heeft) of rondom de anus. Het geneesmiddel wordt samen met een pompverstuiver en een applicator geleverd. De foam dient u met de hulp van de applicator (als u het middel inwendig gebruikt) of met een tissue aan te brengen. Het is belangrijk dat de verstuiver niet in aanraking komt met de anus. Lees ook de bijsluiter voor een uitvoerige omschrijving hoe u het medicijn dient aan te brengen. Het is ook belangrijk om de applicator goed schoon te maken en te spoelen met warm water.

Dosering

De dosering is normaal drie tot vier keer per dag een dosering rondom de anus of in het rectum aan te brengen. Nadat u op het toilet uw ontlasting heeft gedaan is het belangrijk om een dosis aan te brengen. Gebruik het medicijn niet langer dan zeven opeenvolgende dagen. Als de dokter anders adviseert dient u dit natuurlijk op te volgen.

Eventuele bijwerkingen

Ook bij dit geneesmiddel zijn er bijwerkingen mogelijk. Denk hierbij aan een droge huid, een dunner wordende huid of een branderig gevoel op huid. Het is natuurlijk vooral op de plekken waar u het product heeft aangebracht. Lees ook de bijsluiter voor mogelijke bijwerkingen. Als er binnen een paar dagen geen verbeteringen zijn is het beter om contact op te nemen met de arts. Ook als u last krijgt van bloedingen dient u contact op te nemen met de arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Proctofoam”