Menu
Sale

Progynova

Artikelnummer: a87673bf6638.

*  109,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Progynova?

Progynova is een medicijn dat gebruikt wordt om overgangsklachten bij vrouwen in de menopauze te verminderen. De werkzame stof van het medicijn is estradiol en dit stofje compenseert het dalende hormoongehalte waar de vrouw tijdens de menopauze mee te maken heeft. Door het dalende hormoongehalte te compenseren, kan Progynova de overgangsklachten van de vrouw verminderen.

Wanneer gebruikt u Progynova?

Progynova wordt voorgeschreven bij overgangsklachten als opvliegers, (nachtelijke) zweetaanvallen, slaapproblemen, wisselende stemmingen, angsten, depressie, een verminderd libido, botontkalking en een droge vagina.

Bovenstaande typische overgangsklachten worden veroorzaakt door een afname van het oestrogeen in het lichaam. Progynova is een oestrogeensupplement, dat ervoor zorgt dat de hormoonspiegel van de vrouw weer in balans raakt. Door de balans in de hormoonspiegel, verdwijnen de typische overgangsklachten.

Wanneer gebruikt u geen Progynova?

Progynova is niet voor iedereen een geschikt medicijn. Het middel mag bijvoorbeeld niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor estradiol of een van de gebruikte hulpstoffen in het medicijn, maar ook niet door mensen met een trombose, een leveraandoening, borstkanker of een andere vorm van kanker die heftig reageert op oestrogeen. Tot slot mag Progynova ook niet gebruikt worden door vrouwen met een ernstige nieraandoening of bloedziekte.

Bij ernstige gezondheidsproblemen, wordt aangeraden dit aan de arts te melden. De arts kan vervolgens beslissen of het gebruik van Progynova verstandig is.

Hoe dient u Progynova te gebruiken?

Progynova wordt gebruikt in de vorm van tabletten. In een strip Progynova zitten 28 tabletten met kalenderaanduiding. De tabletten moeten op een vast tijdstip worden ingenomen, met of zonder voedsel. De arts bepaalt of het medicijn continu ingenomen moet worden, of dat er na drie weken pilgebruik een stopweek ingepland moet worden.

Dosering

Progynova is verkrijgbaar in de vorm van tabletten van 1 mg en 2 mg. De arts besluit welke tabletten voorgeschreven moeten worden op basis van de klachten van de patiënt. De tabletten worden altijd eenmaal daags en op een vast tijdstip ingenomen.

Bijwerkingen

Het ondergaan van hormoontherapie door gebruik te maken van Progynova, kan verschillende bijwerkingen geven. De meest voorkomende bijwerkingen van dit medicijn, zijn de volgende:

  • Maag-darmklachten;
  • Doorbraakbloedingen;
  • Meer vaginale afscheiding;
  • Pijnlijke borsten;
  • Stemmingswisselingen.

De meeste bijwerkingen treden in de eerste weken van het gebruik van Progynova op en worden na verloop van tijd minder. Alleen als de gebruiker langdurig last heeft van de bijwerkingen van het medicijn, wordt aangeraden contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Progynova”