Menu
Sale

Propranolol Migraine

Artikelnummer: c9e4b9bae532.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 60,00.Huidige prijs is: € 51,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Propranolol Migraine?

Propranolol Migraine is een medicijn dat doorgaans voorgeschreven wordt bij hartklachten en/of een hoge bloeddruk, maar het middel werkt ook goed tegen migraine. Propranolol valt onder de niet-selectieve bètablokkers, ofwel medicijnen die de bloeddruk verlagen. Dit heeft niet alleen een positief effect op hartklachten en een hoge bloeddruk, maar ook op de bloedvaten in de hersenen. Dit betekent dat er minder snel een migraineaanval optreedt bij het gebruik van Propranolol Migraine, wat het middel uitermate geschikt maakt voor mensen die regelmatig migraineaanvallen hebben.

Wanneer kunt u Propranolol Migraine gebruiken?

Propranolol Migraine wordt toegepast bij hartklachten en een hoge bloeddruk, maar ook bij migraine. Bij een migraineaanval worden de bloedvaten in het hoofd nauwer, waarna de vaten zich plotseling weer verwijden. Hierdoor ontstaan klachten als bonzende hoofdpijn, overgevoeligheid voor licht, overgevoeligheid voor geluid, vermoeidheid en misselijkheid.

Propranolol Migraine heeft een positief effect op de bloedvaten in het hoofd en wordt gebruikt om een nieuwe migraineaanval te voorkomen. Het geneesmiddel is niet geschikt om een bestaande aanval te behandelen, maar werkt altijd preventief.

Wanneer kunt u geen Propranolol Migraine gebruiken?

Propranolol Migraine mag niet gebruikt worden als de patiënt overgevoelig is voor Propranolol of een van de hulpstoffen in het medicijn, langdurig gaat vasten, aan hartaandoeningen lijdt, astma heeft, longaandoeningen heeft of aan diabetes lijdt. Ook als de patiënt een schildklieraandoening heeft, kiest de arts doorgaans voor een ander medicijn om migraineaanvallen te voorkomen.

Hoe dient u Propranolol Migraine te gebruiken?

Om een migraineaanval effectief te voorkomen met Propranolol Migraine, wordt dit medicijn dagelijks ingenomen. Het medicijn wordt voorgeschreven in de vorm van een tablet, die zonder te kauwen en met een beetje vloeistof ingenomen moet worden. Het medicijn kan tijdens het eten worden ingenomen, maar werkt ook op een lege maag.

Dosering

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar gebruiken doorgaans de standaard dosering van Propranolol Migraine, namelijk de dosering van 40 mg die twee tot drie maal per dag ingenomen wordt. De behandelend arts bepaalt de uiteindelijke dosering van het medicijn. Voor kinderen die jonger zijn dan 12 jaar, geldt een aangepaste dosering die door de arts bepaald wordt.

Bijwerkingen

Enkele bijwerkingen waar gebruikers van Propranolol Migraine mee te maken kunnen krijgen, zijn klachten als hartritmestoornissen, een verlaagde hartslag, een lage bloeddruk, duizeligheid, vermoeidheid, hoofdpijn, slaapstoornissen, koude handen en/of voeten en maag-darmklachten. Als de bijwerkingen ernstig zijn of lang aanhouden, moet de gebruiker van het middel contact opnemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Propranolol Migraine”