Menu
Sale

Propranolol

Artikelnummer: 48aa992efb8a.
Categorie:

*  51,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Propranolol?

Dit medicijn is een niet selectieve bètablokker. Het helpt om de bloeddruk te verlagen en ook om de hartslag te verlagen. Het vermindert tevens de zuurstofbehoefte van het hart. Hierdoor helpt het medicijn het hart om minder hart te pompen en helpt het ook om de kans op serieuze hart- en vaatziekten te verkleinen. Denk hierbij aan een beroerte of een hartinfarct.

Wanneer gebruikt u Propranolol?

Het medicijn wordt gebruikt als iemand een te hoge bloeddruk heeft. Ook bij aandoeningen van het hart, zoals pijn op de borst (angina pectoris), hartritmestoornissen (hartkloppingen of het hebben van een onregelmatige hartslag) en ook bij een hartinfarct (ter preventie voor een nieuw hartinfarct) neemt men dit medicijn. Tevens wordt het ook gebruikt in sommige situaties bij mensen met migraine, een essentiële tremor (trillen zonder ook maar een vindbare oorzaak), plankenkoorts en ook bij examenvrees.

Wanneer kunt u geen Propranolol gebruiken?

Het geneesmiddel is niet door iedereen te gebruiken. Als u overgevoelig bent voor propranolol of een van de hulpstoffen in de tabletten of de drank moet u dit medicijn niet gebruiken. Ook als u langdurig gaat vasten is het goed om dit medicijn niet te nemen. Daarnaast is het niet verstandig om bij specifieke hartaandoeningen, bij longaandoeningen of astma dit medicijn te gebruiken. Ook als u last heeft van zuurvergiftiging in het bloed (metabole acidose) of een andere ernstige aandoening is het niet goed om dit medicijn te gebruiken. Als u zwanger bent of borstvoeding geeft is het belangrijk om het gebruik van dit medicijn met uw arts te overleggen.

Hoe dient u Propranolol te gebruiken?

Het is belangrijk om het medicijn op vaste tijdstippen in te nemen met water. U kunt dit voor de maaltijd, na de maaltijd en ook tijdens de maaltijd doen. Ook is het mogelijk om het medicijn als een drankje te nemen. Het is belangrijk om dan met de bijgeleverde spuit de juiste hoeveelheid te doseren. Het is belangrijk om bij het stoppen met het gebruiken van dit medicijn, dit langzaam te doen. Bouw het geleidelijk af.

Dosering

Er zijn verschillende sterktes van dit medicijn te verkrijgen. Het is gebruikelijk om bij een hoge bloeddruk twee tot drie keer per dag 40 milligram te gebruiken. Bij een hartritmestoornis is het goed om twee tot drie keer per dag 10 tot 40 milligram te gaan gebruiken. Kies ervoor om bij een angina pectoris twee tot drie keer per dag 40 milligram te gebruiken.

Eventuele bijwerkingen

Er zijn bijwerkingen mogelijk bij dit medicijn, zoals dit bij ieder medicijn mogelijk is. Denk hierbij aan duizelig worden, vermoeidheid, hoofdpijn krijgen, moeite met slapen, slaapstoornissen, maagklachten, darmklachten of het hebben van koude handen en voeten. Vaak gaan de klachten binnen een korte tijd weer voorbij.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Propranolol”